23 november 2017
Iho - Toneelgroep Oostpool (24 november 2017)

Iho - Toneelgroep Oostpool (24 november 2017)

Lokatie: Schouwburg Arnhem te Arnhem
Titel: Iho - Toneelgroep Oostpool
Link: www.schouwburg-arnhem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 24 november om 19:30u
Overige Informatie:
Iho - Toneelgroep OostpoolLET OP: er is een gratis inleiding aanwezig, reserveren doet u hier!
iHo staat eigenlijk voor The Intelligent Homosexual's Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo.

Gedesillusioneerd ziet de 72-jarige communist Gus Marcantonio het leven niet meer zitten. Hij beweert te leiden aan alzheimer, maar eigenlijk is er van de wereld niet geworden wat hij gehoopt had. Alleen de dood lijkt hem nog zinvol. De gehele familie komt bijeen in het ouderlijk huis in New York om de kwestie te bespreken. Allemaal nemen ze hun eigen sores mee waardoor de onderlinge verhoudingen op de proef worden gesteld. Thema’s als euthanasie, religie, politiek en relaties raken elkaar in dit herkenbare familiedrama.

Universeel en persoonlijk
iHo gaat over de worsteling hoe wij ons als mens verhouden tot het leven in de huidige wereld, waar de vaste denkbeelden van vroeger niet meer aanwezig zijn en een alternatief niet voorhanden is. Hoe laat je in liefde los bij gebrek aan houvast? Een stuk over hoge verwachtingen en de angst voor teleurstelling. De familie Marcantonio weerspiegelt ieders familie, ieders twijfels, ieders poging tot zingeving en ieders angst dat het allemaal voor niets is geweest. Universeel en persoonlijk tegelijkertijd.

Herkenbaar en humorvol
Marcus Azzini regisseerde Angels in America van Pulitzer prijswinnaar Tony Kushner, de theaterhit uit 2015. Nu brengt hij Kushners nieuwste toneelstuk naar Nederland. De dialogen zijn vlot, humorvol, herkenbaar en actueel. De topcast bestaat onder anderen uit Hans Dagelet, Jacqueline Blom, Tibor Lukács en Rick Paul van Mulligen. Met hen gaat Azzini op zoek naar zowel het meedogenloze als de lichtheid van het stuk.