18 december 2017
Icp Orchestra - Hothouse Redbad Jazz (26 maart 2017)

Icp Orchestra - Hothouse Redbad Jazz (26 maart 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Leeuwarden De Harmonie te Leeuwarden
Titel: Icp Orchestra - Hothouse Redbad Jazz
Link: www.harmonie.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 26 maart om 15:00u
Overige Informatie:
Icp Orchestra - Hothouse Redbad JazzUnieke, wereldwijd toonaangevende kruising tussen bigband en kamerorkest, aangejaagd door Nederlands avontuurlijkste drummer Han Bennink.

Het ICP Orchestra (Instant Composers Pool) werd in 1967 opgericht door Han Bennink en Misha Mengelberg en ontwikkelde zich tot een veelzijdig orkest, dat Amerikaanse swing koppelt aan Europese muziek, avant-garde en een gezonde dosis absurdisme.

Het orkest is niet alleen in Nederland legendarisch, zo blijkt uit recensies uit de internationale media. ‘This is fabulous music’, juichte London Jazz News na een recent optreden, en The Guardian sprak van ‘a miniature lesson on the evolution of European jazz-influenced improvisation. ’ New York Times: ‘They are brilliant soloists, scholars and physical comedians, critics and joy-spreaders.’

Het repertoire van het orkest bestaat voor een belangrijk deel uit composities van pianist Misha Mengelberg. Geïnspireerd door Duke Ellington koos hij voor musici met heel verschillende achtergronden, ieder met een geheel eigen stijl. De huidige pianist is Guus Janssen, die ook als organist en componist te horen is op het recente ICP-album ‘East of the Sun’. Aanjager van het stel is drummer Han Bennink, bekend om zijn extraverte manier van spelen.
Prijs is inclusief pauzedrankje en garderobe