16 oktober 2018
Huun - Wereldberoemde Keelzangers Uit Tuva, Siberië (19 november 2017)

Huun - Wereldberoemde Keelzangers Uit Tuva, Siberië (19 november 2017)

Lokatie: Schouwburg Arnhem te Arnhem
Titel: Huun - Wereldberoemde Keelzangers Uit Tuva, Siberië
Link: www.schouwburg-arnhem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 19 november om 20:00u
Overige Informatie:
Huun - Wereldberoemde Keelzangers Uit Tuva, SiberiëDe legendarische keelzangers uit het Siberische Tuva Huun-Huur-Tu komen voor een unieke show naar Luxor Live. Door de bijna buitenaards grommende boventoonzang waarbij je een fluitje hoort dat de wind nabootst, en de galopperende ritmes van de drums, zit je prompt op het paard met een koel briesje in je haar midden tussen de glooiende bergen en weidse steppen van Tuva in Centraal-Azië.
Huun-Huur-Tu, die een wereldwijde reputatie genieten, houdt de Tuvaanse nomadentraditie sinds 1992 in ere. Oorspronkelijk worden de liederen a capella uitgevoerd maar Huun-Huur-Tu is een van de eerste groepen die zang combineert met prachtige strijk- en tokkelinstrumenten versierd met symbolische paardenhoofden, die ongebruikelijke klanken voortbrengen. Het totaalplaatje is een lust voor het oog en oor.
De groep werkte in het verleden samen met artiesten als Frank Zappa, Johnny “Guitar” Watson, Kodo drummers, het Kronos Quartet, The Chieftains en de band Hazmat Modine die vorig jaar nog in Luxor Live stond.
De show is semi-seated wat betekent dat u naar keuze de show zittend of staand kan bijwonen.