26 maart 2019
Human Flow - Een Documentaire Van Ai Weiwei (20 juni 2018)

Human Flow - Een Documentaire Van Ai Weiwei (20 juni 2018)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Human Flow - Een Documentaire Van Ai Weiwei
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 20 juni om 12:30u
Overige Informatie:
Human Flow - Een Documentaire Van Ai WeiweiMeer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld worden door hongersnood, klimaatverandering en oorlog gedwongen huis en haard te verlaten in de grootste menselijke migratie sinds de Tweede Wereldoorlog. Human Flow geeft, onder leiding van internationaal gerenommeerde kunstenaar Ai Weiwei, een krachtig visueel beeld van deze enorme menselijke migratie. De documentaire laat zowel de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis zien als de diepgaande persoonlijke verhalen van mensen die er middenin zitten.
 
Gedurende een bewogen jaar worden vluchtelingen in 23 landen over de hele wereld gevolgd, waaronder Afghanistan, Bangladesh, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Irak, Israel, Italië, Kenia, Mexico en Turkije. Human Flow is getuige van hun wanhopige zoektocht naar veiligheid, onderdak en rechtvaardigheid: van vluchtelingenkampen en levensgevaarlijke oceaanovergangen tot gesloten grensovergangen; van ontwrichting en ontnuchtering naar moed, uithoudingsvermogen en aanpassingsvermogen; van het leven dat ze achterlieten naar een onbekende toekomst. Deze documentaire komt in een tijd waarin tolerantie, medeleven en vertrouwen meer dan ooit nodig zijn. Human Flow stelt een van de vragen die deze eeuw zullen definiëren: zal onze wereldwijde samenleving bestaan uit angst, isolatie en eigenbelang of kiezen we voor een weg van openheid, vrijheid en respect voor de mensheid?

Taal: Engels gesproken
Ondertiteling: Engels
 
Human Flow maakt onderdeel uit van het cultureel programma van Theater Rotterdam en Pauluskerk op Wereldvluchtelingendag 2018. 
Bekijk hier het gehele programma.