18 oktober 2018
Hollands - De Musical: Herkenbaar, Tragikomisch En Oer (23 november 2017)

Hollands - De Musical: Herkenbaar, Tragikomisch En Oer (23 november 2017)

Lokatie: Zuiderstrandtheater te Den Haag
Titel: Hollands - De Musical: Herkenbaar, Tragikomisch En Oer
Link: https:www.zuiderstrandtheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 23 november om 20:00u
Overige Informatie:
Hollands - De Musical: Herkenbaar, Tragikomisch En OerGerard, Nico, Kees en Leo - vier Rotterdamse garagemonteurs - sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje: Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Yusuf, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish. Een ontroerende musical vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart, maar vooral de tong, op de juiste plek. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda. De regie is in handen van Job Gosschalk, bekend van Jeuk, 't Schaep met de 5 Pooten en De Zevende Hemel.

Uit de pers:
Grof, geestig en gevoelig: Oer-Rotterdams verhaal met universele lading.
Door de taal, sfeer en decor is De Marathon een oer-Rotterdams verhaal. Tegelijk heeft het een universele lading gekregen, omdat het over mensen gaat die hun stinkende best doen om een vriend te helpen die in de penarie zit.
**** De Volkskrant
Glansrijk over de finish
De tranen biggelen gegarandeerd over je wangen bij de musical . En niet alleen van het lachen. Je kunt namelijk niet anders dan zielsveel gaan houden van de vier Rotterdamse automonteurs die niet alleen hun overalls, maar ook hun biertjes en moorkoppen verruilen voor hardlooptenuetjes.
De Telegraaf