26 mei 2018
Het Wilde Westen Van Calamity Jane - Theater Gnaffel (8+) (25 maart 2017)

Het Wilde Westen Van Calamity Jane - Theater Gnaffel (8+) (25 maart 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Leeuwarden De Harmonie te Leeuwarden
Titel: Het Wilde Westen Van Calamity Jane - Theater Gnaffel (8+)
Link: www.harmonie.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 25 maart om 19:30u
Overige Informatie:
Het Wilde Westen Van Calamity Jane - Theater Gnaffel (8+)Calamity Jane is de beroemdste vrouw van het Wilde Westen. Misschien ken je haar uit de gelijknamige film met Doris Day in de hoofdrol of uit de televisieserie Deadwood. Nu komt ze langs bij Theater Gnaffel, die in haar nieuwe voorstelling een Wild West show tot leven brengt. Het wordt een samengaan van verschillende werelden en verschillende tijden.
Calamity Jane was een voorbeeld voor veel vrouwen in haar tijd. Ze ging haar eigen weg, was voor niemand bang én ze was de eerste vrouw die een broek droeg. Ook kon Calamity Jane rijden als een man, vechten als een man, vloeken als een man, schieten als een man en drinken als een man. Ze is een ware publiekstrekker!

Het leven van Calamity Jane was niet gemakkelijk. Ze groeide op in een bikkelharde wereld, en bouwde een bestaan op tussen de revolverhelden en bandieten. Maar achter die stoere Wild West heldin zit een meisje vol dromen en verlangens. Haar verhaal wordt in deze show verteld. Verwacht geen Wild West als in de film, al is het verhaal van Calamity Jane wel spannend! Misschien dat ze er hier en daar wat bij verzint, maar dat mag in het theater. Samen met poppenspeler Elout Hol vormt Calamity Jane een combinatie van water en vuur, van ranja en whisky!

Het Wilde Westen van Calamity Jane is speciaal door Ad de Bont voor Theater Gnaffel geschreven. Hij werkte al eerder samen met Gnaffel bij de producties De Ingebeelde zieke en De Hompelaar. Hoogtepunten in zowel de carrière van Elout Hol als die van Ad de Bont. In dit nieuwe stuk zorgt hij ervoor dat Elout z’n poppenspel opnieuw volledig tot recht kan komen. Actrice Heidi Arts is Elout’s tegenspeler.
Prijs is inclusief garderobe
Kijkje achter de schermen
Elout Hol en regisseur Silvia Andringa werkten eerder samen bij de succesvolle producties De Koning en de Rest en Witte en het Wilde Paard.
Theater Gnaffel
Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt al meer dan 25 jaar voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. Voorstellingen die eigenzinnig en verrassend zijn, vol hartstocht en humor. Geen oordeel vellen, maar uitdagen en inspireren!