11 december 2018
Het Filosofisch Café - Cultuurtheoloog Frank G. Bosman (18 januari 2018)

Het Filosofisch Café - Cultuurtheoloog Frank G. Bosman (18 januari 2018)

Lokatie: Theater de Veste te Delft
Titel: Het Filosofisch Café - Cultuurtheoloog Frank G. Bosman
Link: www.theaterdeveste.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 18 januari om 20:30u
Overige Informatie:
Het Filosofisch Café - Cultuurtheoloog Frank G. BosmanHet is kennelijk een slecht huwelijk: seks en geloof. Seks roept associaties op met vrijheid, liefde en zinnelijk genot. Geloof daarentegen roept bij veel Nederlanders precies tegenovergestelde associaties op: kuisheid, onthouding en vrijen-met-de-handen-boven-de-lakens.
Maar hoewel de christelijke traditie zeker lijdt aan seksueel pessimisme, lijkt het erop dat ook binnen de seculiere samenleving steeds meer aandacht komt voor de problemen rond seks: van mensenhandel tot de drempelloze toegang tot internetporno.
Cultuurtheoloog Frank G. Bosman houdt een hartstochtelijk pleidooi voor goddelijke erotiek. Op basis van een analyse van het christelijke Sexualpessimismus en de rol van het begrip ‘reinheid’ in onze cultuur, pelt hij de Bijbelse boodschap af tot hij slechts naakte lijven overhoudt. Bosman ziet liefde, seks en erotiek als onconditionele zelfgave, als viering van het aan ons gegeven leven, en als voorproefje van hemelse heerlijkheden. God houdt van seks.