26 maart 2019
Heel Rotterdam Leert - Rotterdamse Volksuniversiteit (16 juni 2018)

Heel Rotterdam Leert - Rotterdamse Volksuniversiteit (16 juni 2018)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Heel Rotterdam Leert - Rotterdamse Volksuniversiteit
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 16 juni om 15:00u
Overige Informatie:
Heel Rotterdam Leert - Rotterdamse VolksuniversiteitDe Rotterdamse Volksuniversiteit organiseert op zaterdag 16 juni tussen 15.00 en 17.00 uur Heel Rotterdam Leert: een programma met ultrakorte, intensieve lessen van 5 minuten in de foyer. Met deze gratis middag sluit de Volksuniversiteit haar 100-jarig jubileumjaar af en krijgen bezoekers een voorproefje uit het cursusaanbod van seizoen 101.

Heel Rotterdam Leert toont dat je in 5 minuten iets nieuws kunt leren, zoals een portret tekenen van je buurman, een korte versie van je levensverhaal schrijven of hoe je in het Farsi verrijkt uranium en internationaal verdrag zegt. Ook leer je die middag over het werk van Nederlands grootste choreograaf Hans van Maanen, voel je je even buitenlander die Nederlands moet leren aan de hand van mysterieuze klinkers of proef je een lesje Engels met ‘scrambled-eggs’. Wie na die 5 minuten (nog) meer wil weten, kan na afloop uitgebreid met de docent verder praten.

Fotograaf Carel van Hees en muziek van Trio Brock
Naast de korte lessen, presenteert de Rotterdamse fotograaf Carel van Hees het verhaal van de foto’s uit het boek Wat maakt u van het leven? Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit, dat hij maakte samen met schrijfster Sanneke van Hassel. Ook is er muziek. Trio Brock, onder leiding van Keimpe de Jong, speelt onder andere de succesvolle protestsong Door de helft uit 2005 waarmee indertijd halvering van de subsidie voor de Volksuniversiteit werd voorkomen en het feestlied 100 jaar Volksuniversiteit.
 
Samenwerking Volksuniversiteit en Theater Rotterdam
Heel Rotterdam Leert is een samenwerking tussen de Rotterdamse Volksuniversiteit en Theater Rotterdam. Op het cursusprogramma van seizoen 101 staan twee cursussen Theater en Filosofie, die de Rotterdamse Volksuniversiteit organiseert in samenwerking met Theater Rotterdam, rondom de voorstellingen Voltaire van Maatschappij Discordia en Spinoza van het Zuidelijk Toneel.