23 november 2017
Hedda Gabler - Theater Utrecht (22 maart 2017)

Hedda Gabler - Theater Utrecht (22 maart 2017)

Lokatie: Parktheater te Eindhoven
Titel: Hedda Gabler - Theater Utrecht
Link: www.parktheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 22 maart om 20:30u
Overige Informatie:
Hedda Gabler - Theater UtrechtRegisseur Thibaud Delpeut schetst een angstaanjagend scherp portret van een hedendaagse generatie. Een generatie voor wie het leven een feest was, maar die nu met een kater wakker wordt. Hoe kan het dat een volledig geslaagd bestaan aanvoelt als een volslagen mislukking? Een stuk naar de meer dan honderd jaar oude klassieker van Ibsen, waarin het titelpersonage verstrikt raakt in een gruwelijk spel van manipulatie en destructie. Deze ontroerende en alarmerende toneelvoorstelling legt een maatschappij in de wurggreep van narcisme bloot.
Uit de pers:
"In een stemmige, bijna klassieke enscenering brengt Delpeut Ibsens verfijnde psychologie, verrijkt met hedendaagse inzichten, glashelder voor het voetlicht." (NRC Handelsblad ****)
“Dit ‘kostuumdrama’ doet geen moment gedateerd aan, in tegendeel: ondersteund door deze opvallende vormgeving levert de groep van zeven acteurs een heldere, hedendaagse, hardvochtige en bij vlagen ook zeer geestige voorstelling af.” (Theaterkrant *****)
“Regisseur Thibaud Delpeut maakte van Hedda Gabler een kostuumdrama. In het kille decor laat hij zijn acteurs schitteren.“ (Parool ****)
“In Hedda's dodenhuis doolt actrice Karina Smulders rond als geweldige vertolker van de titelheld” (de Volkskrant ***)
"Karina Smulders speelt haar alsof ze volledig door gekte is bevangen, steeds snel schakelend tussen hysterische grillen en een laatste restje realiteitszin." (Telegraaf ***1/2)
Spel: Karina Smulders, Reinout Bussemaker, Peter Blok e.a.
Regie en muziek: Thibaud Delpeut
Inleiding 19.30 uur
Prijs excl. servicekosten
Tip: Theaterdiner en/of Café-arrangement