21 januari 2019
Hamlet (19 januari 2018)

Hamlet (19 januari 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Hamlet
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 26,00
Datum: vrijdag 19 januari om 20:30u
Overige Informatie:
HamletAbbatoir Fermé gaat in Hamlet op visueel prikkelende wijze aan de haal met het meest getroebleerde personage uit de theatergeschiedenis. Tekstschrijver en regisseur Stef Lernous vraagt zich af wat er met Hamlet gebeurt ‘na de feiten’: alle kwaad is geschied, trauma’s en geesten hebben vrij spel.
Zoveel jaar later. Ergens in een grote stad heeft de schizofrene prins van Denemarken, nu een stuk ouder, zich teruggetrokken in een claustrofobisch appartement waar de buitenwereld inbeukt op zijn kamer. Polonius, Gertrude en Ophelia spreken hem vanuit het dodenrijk toe, juist nu hij op zoek is naar stille contemplatie. Tevergeefs. www.abattoirferme.be
tekst & regie: Stef Lernous, vrij naar Shakespeare - spel: Stefaan Degand, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Naomi Velissariou
Abattoir Fermé vertelt graag verhalen over wat zich afspeelt wanneer de deur dicht is en de gordijnen zijn gesloten. Vanuit een fascinatie voor 'de wereld achter het bekende' tonen ze, vaak met een stevige scheut donkere of burleske humor, de angsten of fantasieën die de mens normaliter wil rationaliseren of vergeten. Als inspiratiebronnen tref je in het Abattoir geregeld mooie en gevaarlijke vrouwen, zonderlinge mannen op zeepkisten, een crypto-zoölogische santenboetiek en het einde van de wereld. Er huizen personages, ideeën, genres of plaatsen die zowel refereren aan ‘verborgen werelden’ als aan de populaire cultuur.
De beeldtaal van Abattoir Fermé is hypervisueel, met een filmische inslag en veel theatrale fantasie. Het gezelschap wisselt tekstloze theaterproducties af met muziektheater, tekstcreaties, dans, opera enzovoort. Soms kriebelt het zelfs richting televisie, tentoonstelling, kortfilm of concert.  Het gezelschap ensceneert zowel eigen teksten als bewerkingen van wereldrepertoire (Shakespeare, Maeterlinck, Kafka, de Ghelderode, Bukowski, Euripides, Lewis Carroll,...).