20 juni 2018
Generaciones - Zigeunerflamenco Uit Sevilla, Van Generatie Op Generatie (22 maart 2017)

Generaciones - Zigeunerflamenco Uit Sevilla, Van Generatie Op Generatie (22 maart 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Leeuwarden De Harmonie te Leeuwarden
Titel: Generaciones - Zigeunerflamenco Uit Sevilla, Van Generatie Op Generatie
Link: www.harmonie.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 22 maart om 20:30u
Overige Informatie:
Generaciones - Zigeunerflamenco Uit Sevilla, Van Generatie Op GeneratieTwee beroemde zigeuner families uit Sevilla, de los Reyes (dans) en Amador (zang/gitaar) zijn samengebracht door danseres María “la Serrana” in een uniek concept waarin de natuurlijke onwikkeling van de zigeuner flamenco van generatie op generatie te zien en te ervaren is.

Juan de los Reyes (50 jaar) heeft nog samengewerkt met de grote Farruco. Hij staat aan het hoofd van de familie en gaf dochters Saray en Lole een stevige basis. Daarna zijn beide dames hun eigen kant op gegaan waardoor ze van elkaar zijn gaan verschillen. Ook in de mannelijke vorm van de zigeunerschool is er inmiddels echter heel wat veranderd. De virtuose Choro laat zien hoe de traditie bewaard blijft en tegelijkertijd hoe óók de zigeunerstijl zich op natuurlijke wijze ontwikkelt en aanpast aan onze moderne vormen en grotere podia, bijvoorbeeld Carnegie Hall. María “la Serrana” vertegenwoordigt met haar verstilde en intense stijl de oude en ongepolijste manier van dansen en is hierin de oudere versie van de Reyes zusjes.
Het gehele dansgezelschap wordt begeleid door de familie Amador, die uitblinken in zang en gitaar. Ristmisch, sterk en gevoelig zijn ze, en liever op de achtergrond dan solo. De jongste zanger is Jesús Corbacho, echtgenoot van Saray die de melodieuze moderne zang voor zijn rekening neemt.

Families in de flamenco en in familie op een podium betekent zowel liefde en respect naar elkaar en de kunst die hen bindt. Een zinderende combinatie van eenvoud en virtuositeit, geschiedenis en toekomst binnen de zigeuner flamenco.
De pers over 


ABC de Sevilla 2013: "María "La Serrana"wordt vergezeld door dansers die haar concept van flamenco begrijpen: kracht, ras en diepgang."
www.cordobaflamenca.com 2013: "Flamenco-shot zonder filosofische poespas"
Diario de Sevilla 2013: "Geweldige Flamenco Avond"
Luxemburger Wort 2012: "un spectacle étincelant...une elegance chatoyante et un joie de vivre qui ont soulevé l'enthousiasme des spectateurs"
www.tumult.be "het heeft precies gedaan wat het beloofde: back to the roots"
Prijs is inclusief pauzedrankje en garderobe
Dansvoorafje om 20:00 uur
Dansvoorafje
De expressieve Flamencodanseressen van Dance d’Alí uit Leeuwarden presenteren hun temperamentvolle Spaanse dansen in een wervelende demonstratie in elegante flamenco jurken! Zij nemen u mee op een intense, emotionele reis recht naar het hart van Zuid-Spanje! Flamencoschool Dance d’Alí staat onder leiding van Ilona Ali, al ruim 13 jaar geeft zij flamencodanslessen in Leeuwarden en verzorgt optredens als flamencodanseres. Meer informatie op www.dance-dali.nl/leeuwarden