20 april 2018
Garth Davis (21 maart 2017)

Garth Davis (21 maart 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Garth Davis
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 7,50
Datum: dinsdag 21 maart om 16:05u
Overige Informatie:
Garth DavisGebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertelt het ontroerende  Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.
Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo (Dev Patel, Slumdog Millionaire ) op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.
Lion is de verfilming van de bestseller Mijn lange weg naar huis . De verfilming bestaat uit een sterrencast waaronder Oscargenomineerde Nicole Kidman, Oscargenomineerde Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.
regie: Garth Davis / drama, waargebeurd / met: Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman / Australië 2016, 118 min. / Engels, Bengali, Hindi gesproken / Nederlands ondertiteld