23 november 2017
Fred Eaglesmith - Fred Eaglesmith (18 november 2017)

Fred Eaglesmith - Fred Eaglesmith (18 november 2017)

Lokatie: Schouwburg Junushoff te Wageningen
Titel: Fred Eaglesmith - Fred Eaglesmith
Link: www.junushoff.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 18 november om 20:30u
Overige Informatie:
Fred Eaglesmith - Fred EaglesmithDe legendarische Canadese singer-songwriter/standup comedian met Friese roots heeft zijn sporen in de americana muziek ruimschoots verdiend. Zijn liedjes zijn geniaal, vaak hilarisch, soms ook bloedserieus. Maar een optreden van Eaglesmith is altijd een onvergetelijk gebeuren, waarbij behalve de muziek ook heel wat te lachen valt.
Want eigenlijk vertelt Fred vooral verhaaltjes. Verhaaltjes over alledaagse dingen. Over zijn hond, over de liefde, over de zin en onzin van het leven. Fred brengt zijn verhaaltjes meer dan eens met een knipoog, maar meent het net zo vaak ook bloedserieus.
Zijn songs worden ook door collega-muzikanten zeer gewaardeerd en zijn al door velen gecovered o.a. door Mary Gauthier, Slaid Cleaves, Robbie Fulks, Kasey Chambers en Gurf Morlix. Ook onder het Nederlandse journaille is Fred geliefd. Er was een heel hoofdstuk gewijd aan hem in een boek van Jan Donkers en Huib Stam maakte de documentaire There Ain’t No Easy Roadover het leven van de Canadees.
PERS
Independent:
"Zijn recente album Standard handelt over het (vaak schrijnend) harde leven op het Amerikaanse platteland. Eaglesmith bezit de kunst bondige, direct tot de verbeelding sprekende teksten te schrijven, niet zelden in een dramatische context geplaatst. Wil hij daarover op het live-podium nog weleens de (zelf)spot drijven, op zijn albums gaat het tamelijk serieus toe. Wat dat betreft spant Standard de kroon door de regelmatig wanhopige zang en de buitengewoon breekbare, bijna fragmentarische begeleiding van zijn vertrouwde band. <> Standard is als het ware een kleine verhalenbundel, omlijst door uitgekiend gedoseerde instrumentaties. Dat samen maakt de beklemmende sfeer waarin Eaglesmith grootgebracht wordt alleen maar sterker (in)voelbaar. Een allesbehalve toegankelijk album, maar fascineren doet het des te meer. (Independent)