17 februari 2019
Flos Campi & Het Gelders Orkest - Een Podium Voor Amateurmusici (15 juni 2018)

Flos Campi & Het Gelders Orkest - Een Podium Voor Amateurmusici (15 juni 2018)

Lokatie: Schouwburg Arnhem te Arnhem
Titel: Flos Campi & Het Gelders Orkest - Een Podium Voor Amateurmusici
Link: www.schouwburg-arnhem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 15 juni om 20:00u
Overige Informatie:
Flos Campi & Het Gelders Orkest - Een Podium Voor AmateurmusiciAl weer heel wat jaren geeft Het Gelders Orkest amateurmusici uit de provincie de gelegenheid om met een professioneel orkest samen te spelen. Iedereen die een instrument bespeelt kan zich aanmelden om deel te nemen aan een groot symfonisch project onder supervisie van Het Gelders Orkest. “Dit jaar hebben we daarnaast nog iets anders”, vertelt Dick Bolt, bastrombonist bij het orkest en zelf dirigent van Flos Campi in Nijmegen. Net als Alexej Pevner, 2e concertmeester van Het Gelders Orkest en dirigent van Arnhem Sinfoniëtta, is Dick Bolt één van de drijvende krachten achter dit bijzondere project.
“We hebben drie amateurorkesten uit de regio uitgenodigd om samen met Het Gelders Orkest een programma in te studeren en uit te voeren. Het zijn allemaal enthousiaste amateurmusici die op hun eigen niveau orkestervaring hebben en het een uitdaging vinden om met een beroepsorkest samen te spelen. Strijkers, blazers en slagwerkers, alle orkestgroepen zijn vertegenwoordigd. Elk orkest heeft apart met Het Gelders Orkest een repetitieperiode en een concert onder leiding van hun eigen dirigent.”
Spektakel
Het animo van de deelnemende orkesten bleek nog eens te meer toen er over de programmering van het concert gesproken werd. Dick Bolt: “Het moest een programma worden met veel spektakel waarin de muzikanten zich helemaal konden uitleven. Het moesten ook stukken zijn die, vanwege hun omvang en bezetting voor een amateurorkest moeilijk uitvoerbaar zijn, maar in het kader van dit project wel te realiseren zijn. Maar vooral vroegen de spelers om muziek die voor hen binnen het eigen orkest technisch net te moeilijk zou kunnen zijn, maar die onder professionele begeleiding uitstekend speelbaar is. Met de drie stukken die we hebben uitgekozen, kunnen we prachtig aan al deze wensen voldoen”.
Jong talent
Ook besteedt het orkest binnen dit project aandacht aan jong talent. In samenwerking met het ArtEZ conservatorium Arnhem is de zeer talentvolle student Dirk Overbeek geselecteerd, die als accordeonist samen met het orkest een virtuoos solowerk zal uitvoeren.
Programma
Sibelius Finlandia
Saint-Saëns Symfonie nr. 3 ‘Orgelsymfonie’
Tsjaikovski Ouverture 1812
Met medewerking van
Dick Bolt dirigent
Dirk Overbeek accordeonist
Flos Campi orkest
LUISTERVOORZIENING SLECHTHORENDEN
Musis Arnhem beschikt in de Parkzaal over een Assistive Sound FM systeem voor slechthorenden. Er zijn gratis ontvangers in bruikleen die in combinatie met inductieplaatjes en uw eigen gehoorapparaat het geluid versterken. Ook zijn koptelefoons beschikbaar die los van het gehoorapparaat werken.