26 mei 2018
Fifa Blatter - Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost, Mohammed Azaay En Lotje Van Lunteren (29 maart 2017)

Fifa Blatter - Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost, Mohammed Azaay En Lotje Van Lunteren (29 maart 2017)

Lokatie: Schouwburg De Meerse te Hoofddorp
Titel: Fifa Blatter - Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost, Mohammed Azaay En Lotje Van Lunteren
Link: www.demeerse.com
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 29 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Fifa Blatter - Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost, Mohammed Azaay En Lotje Van LunterenOp 29 maart houdt Michael van Praag om 19:30 uur een inleiding* bij de voorstelling FIFA Blatter in De Meerse. Na de voorstelling worden er 2 CHAMPIONS LEAGUE FINALE kaarten verloot!
*Toegang tot de inleiding is gratis met een kaartje voor de voorstelling FIFA Blatter. U kunt hier een plaats reserveren.
FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer wordt een spectaculaire theatrale reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA. Aan het hoofd stond jarenlang Sepp Blatter. Wie is deze man en wat bezielt hem? Wij bieden een ultiem kijkje achter de schermen. Wij openen hotelkamers, vergaderzaaltjes en skyboxen. Wij kruipen in de krochten van de ziel van Blatter en zijn trawanten. Wij geven Blatter nog één keer het podium om zichzelf voor eens en altijd van alle blaam te zuiveren. Een hilarisch en zwart koningsdrama van keizerlijk formaat: FIFA Blatter!!

FIFA Blatter wordt gespeeld door onze nationale selectie. Acteurs uit het linker rijtje. Met: Lotje van Lunteren, Cees Geel, Mohammed Azaay, Peter Drost en Paul R. Kooij als Sepp Blatter. 

Regisseur en scriptschrijver: Tom de Ket

Tom de Ket is vooral bekend als helft van het snedige cabaret duo Van Houts en De Ket. Het grote publiek kent hem vooral als een van de initiatiefnemers van theatergroep De Verleiders die de afgelopen jaren met veel succes stukken bracht over de mores in het Nederlandse bedrijfsleven.
"Scherpe satire. Grote glansrol Paul R. Kooij" -NRC****
"Paul R Kooij schetst met trefzekere precisie een megalomaan die alle realiteitszin is verloren."-  Telegraaf****
"Blatter is meer dan voetbal. Een mooie verrassende voorstelling die veel publiek verdient. NoordHollands Dagblad
"Paul R. Kooij is fenomenaal" Dagblad van het Noorden***
De Volkskrant: 3* Blatter’s leven op volle sterkte gespeeld
"Superieure Paul R. Kooij" -Theaterkrant****