18 juni 2018
Fien Troch (23 maart 2017)

Fien Troch (23 maart 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Fien Troch
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: Array
Datum: donderdag 23 maart om 00:00u
Overige Informatie:
Fien TrochHome is een gedurfd, aangrijpend verhaal over de generatiekloof tussen tieners en volwassenen.
De 17-jarige Kevin komt uit de gevangenis en vindt onderdak bij zijn oom en tante. Hij probeert het verleden achter zich te laten en wordt opgenomen in de vriendenkring van zijn neef Sammy. Daardoor ontmoet hij ook John, die in een ondraaglijke situatie met zijn moeder leeft. Hij kan geen kant op en Kevin wil hem helpen. Op een zekere avond komen vragen over verraad, vertrouwen en loyaliteit op onherroepelijke wijze naar boven. Hoe moet het leven van de jongens door? En wat heb je dan aan volwassenen?
De talentvolle Vlaamse filmregisseur Fien Troch won al verschillende prijzen met haar werk. Het liefdesdrama Unspoken (2009) ging in wereldpremière op het Internationaal filmfestival van Toronto en werd vertoond op de festivals van San Sebastian en Gent. In 2013 verscheen Kid , over twee broertjes die hun moeder verliezen. De film werd geselecteerd voor het Internationaal filmfestival van Rotterdam en won de Cavens-prijs voor Beste Belgische Film 2013.
Haar nieuwste film Home werd al onderscheiden met de prijs voor de beste regie in de Orizzonti competitie van het Filmfestival van Venetië en won op het Film Fest Gent de publieksprijs en prijs voor de beste muziek. De film werd geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto en is te zien op het International Film Festival Rotterdam 2017.
regie: Fien Troch / drama / Karlijn Sileghem, Lena Suijkerbuijk, Loic Bellemans, Sebastian Van Dun / België 2016, 103 min. / Vlaams gesproken / Nederlands ondertiteld