26 maart 2019
Fellipe Barbosa (15 juni 2018)

Fellipe Barbosa (15 juni 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Fellipe Barbosa
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: vrijdag 15 juni om 14:05u
Overige Informatie:
Fellipe BarbosaVoordat zijn studie aan de universiteit van start gaat, besluit Gabriel om eerst nog een jaar op wereldreis te gaan. Na 10 maanden komt hij aan in Kenia waar hij diep onder de indruk van het land is. Als hij het continent echt wil gaan ontdekken, verandert zijn manier van reizen. Hij trekt dieper het land in, laat zich leiden door nieuwe vriendschappen en de rauwe emoties die boven komen. Zo bereikt hij de berg Mulanje in Malawi, zijn laatste bestemming. Tijdens een gehaaste klim verongelukt de backpacker. Zijn levenloze lichaam wordt pas dagen later door de lokale bevolking gevonden.
De Braziliaanse filmmaker Fellipe Barbosa verfilmt in een gedramatiseerd verhaal de laatste maanden van zijn schoolvriend. Op het fatale einde na wist Barbosa niet veel van de reis. Om in beeld te brengen wat deze reis voor Gabriel heeft betekend, treedt hij met de camera in zijn voetsporen. Gabriel wordt vertolkt door João Pedro Zappa, die dezelfde locaties bezoekt en soms zelfs bevriend raakt met dezelfde mensen die de echte Buchmann hebben ontmoet. In de voice-over herdenken zij Gabriel, terwijl ze voor de camera wennen aan weer een ontmoeting met een volgende reiziger. Zo reflecteert deze film niet alleen op het verlies van een vriend, maar ook op de snelheid voor de lokale bevolking van het rugzaktoerisme.
regie: Fellipe Barbosa / drama / met: João Pedro Zappa, Alex Alembe, Rashidi Athuman, Caroline Abras, John Goodluck / Brazilië, Frankrijk 2017, 127 min. / Portugees, Frans, Engels, Swahili gesproken / Nederlands ondertiteld