27 mei 2018
Een Meeuw - Toneelgroep Oostpool (23 maart 2017)

Een Meeuw - Toneelgroep Oostpool (23 maart 2017)

Lokatie: Theater de Veste te Delft
Titel: Een Meeuw - Toneelgroep Oostpool
Link: www.theaterdeveste.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 23 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Een Meeuw - Toneelgroep OostpoolWat als generaties een spiegel voor elkaar zijn? Durf je erin te kijken? -  In ‘Een Meeuw’ laveert Tsjechov delicaat tussen komedie en tragedie. Hij zet twee levensbepalende fases naast elkaar: jongeren die op het punt staan het leven te ontdekken en ervaren mensen die de stand opmaken en kijken waar het leven ze heeft gebracht.
Konstantin en Nina staan aan het prille begin van hun kunstenaarsleven. Arkadina – moeder van Konstantin – en haar goede vriend Trigorin kunnen al terugblikken op een succesvolle carrière als actrice en schrijver. Op ingenieuze wijze vervlecht Tsjechov hun levens via ontluikende liefdes, de wederzijdse zoektocht naar erkenning en de delicate concurrentie tussen generaties.

De personages van regisseur Marcus Azzini strijden altijd voor het recht om gezien te mogen worden voor wie ze zijn. Zonder concessies. Voor ‘Een Meeuw’ brengt Azzini een topcast bij elkaar, bestaande uit uitzonderlijke talenten van verschillende generaties. Tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter en Vincent van der Valk – winnaar Arlecchino voor zijn rol in ‘Angels in America’ – spelen moeder en zoon. Sigrid ten Napel maakt haar theaterdebuut.
 
Credits:
Tekst: Anton Tsjechov
Regie: Marcus Azzini
Spel: Peter Bolhuis, Daniel Cornelissen, Sigrid ten Napel, Martijn Nieuwerf, Ariane Schluter, Vincent van der Valk
 
[ticket inclusief drankje | bewaakte garderobe]