23 november 2017
Een Meeuw - Toneelgroep Oostpool (28 maart 2017)

Een Meeuw - Toneelgroep Oostpool (28 maart 2017)

Lokatie: De Koninklijke Schouwburg te Den Haag
Titel: Een Meeuw - Toneelgroep Oostpool
Link: www.koninklijkeschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 28 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Een Meeuw - Toneelgroep OostpoolOver het verlangen gezien te worden
 Een Meeuw is een toneelklassieker over ontluikende liefdes, de wederzijdse zoektocht naar erkenning tussen ouders en kinderen en de delicate concurrentie tussen generaties. Mensen zijn als een spiegel voor elkaar, maar het vraagt moed om in die spiegel te kijken.
Konstantin en Nina begeven zich aan het prille begin van een kunstenaarsleven. Arkadina – moeder van Konstantin – en haar goede vriend Trigorin kunnen juist terugblikken op een succesvolle carrière als actrice en schrijver. In Anton Tsjechovs Een Meeuw staan twee levensbepalende momenten tegenover elkaar. Enerzijds schetst het stuk jonge mensen die op het punt staan hun dromen op de werkelijkheid los te laten. Anderzijds toont het ervaren mensen die de stand opmaken: waar heeft het leven me gebracht?
Topcast
Verandering en saamhorigheid vormen de rode draad in het werk van regisseur Marcus Azzini. Zijn personages strijden voor het onvervreemdbare recht om gezien te mogen worden voor wie ze zijn. Zonder concessies. Voor Een Meeuw bracht hij een topcast bij elkaar, bestaande uit uitzonderlijke talenten van verschillende generaties. Tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter en Vincent van der Valk – winnaar Arlecchino voor zijn rol in Angels in America - spelen moeder en zoon. Sigrid ten Napel (Overspel, Penoza) maakt met Een Meeuw haar debuut in het theater.