18 juni 2018
dr. Rob van Gerwen (23 maart 2017)

dr. Rob van Gerwen (23 maart 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: dr. Rob van Gerwen
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: Array
Datum: donderdag 23 maart om 19:30u
Overige Informatie:
dr. Rob van Gerwendo 23 mrt: Authenticiteit en vervalsing in de kunsten.  In dit college komen de volgende vragen aan bod: waarom is het belangrijk dat kunst echt is en niet vervalst en ziet men het verschil wel? Welke soorten vervalsing zijn er? Wat is het belang en het probleem met copyright?
do 30 mrt: Fotografie: iconische fotografie en kunstfotografie   In dit college wordt er ingegaan op de diverse stijlen van fotografie en verschillende afbeeldingen. Fotografie is wezenlijk anders dan schilderkunst: hoe is de maker zichtbaar in een foto, dan wel een schilderij? Ook wordt er ingegaan op de traditie van de Byzantijnse iconen.
do 6 apr: Portretten, zelfportretten en selfies Bij een portret presenteert het model zich (aan de portretmaker), bij een zelfportret geeft de maker weer hoe hij/zij zichzelf ziet (o.a. zelfportretten van Philip Akkerman). Aan wie presenteer je je als je een selfie maakt?
do 20 apr: Authentieke mensen: gelaatsexpressie en cosmetische chirurgie Kun je van jezelf zeggen dat je authentiek bent? Wat is menselijke schoonheid? Er wordt ingegaan op denkbeelden van grote filosofen als Plato, Kant en Levinas. Ook komen vragen aan bod als: wat doen we als we ons gelaat met cosmetische chirurgie veranderen en hoeveel last heeft de ander daarvan?
do 23 & 30 mrt, 6 & 20 apr - 19.30 tot 21.30 - MK2zaal - hele serie € 68  
bestel hele serie