26 mei 2018
Double Bill: Bouie & One On Stage - Delft Moves Premières (01 april 2017)

Double Bill: Bouie & One On Stage - Delft Moves Premières (01 april 2017)

Lokatie: Theater de Veste te Delft
Titel: Double Bill: Bouie & One On Stage - Delft Moves Premières
Link: www.theaterdeveste.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 1 april om 20:15u
Overige Informatie:
Double Bill: Bouie & One On Stage - Delft Moves PremièresIn het Delft Moves weekend presenteren we, voorafgaand aan het feest van de makers van PIP, twee korte voorstellingen in de grote zaal van Theater de Veste: ‘Bouie’ en ‘ONE on Stage’. Dit zijn prikkelende dansvoorstellingen van Delftse bodem die tijdens deze avond in première gaan.
DOUBLE BILL ‘BOUIE’ & ‘ONE ON STAGE’
ZA 1 APRIL 2017 – 20.15 UUR
€ 7,50 (inclusief toegang tot PIP party)

Bouie - Inspiratie voor deze voorstelling is het leiderschap van William Bouie Haden, aanvoerder van de United Movement of Progress. Vijf jonge dansers schetsen de rollen van de burgers in de maatschappij in een situatie als opstand. Met coaching van danser en choreograaf Shailesh Bahoran vertellen zij het verhaal van burgers die uit het systeem willen breken. De dansers koppelen hun dansvaardigheden samen en vertellen het verhaal in verschillende dansstijlen. Het verhaal van onmacht, frustratie en kracht. 
Bouie strijdde voor zijn rechten en die van anderen; zoals hij zelf zegt, "door de armen en voor de armen".
Dansers: Amira al Rawi, Winfried rasta Jops, Sander Koning en Linde Okkerse
Coaching: Shailesh Bahoran
Muziek: Stijn van Strien
Betoog: William Bouie Haden
Met dank aan: YouthBank, Delftspeil, Cultuurlab, Kristel Keuren, CreativeBros, Delft Moves en Dansschool Wesseling
===============================
'One on Stage' daagt jongeren uit hun eigen verhaal in de spotlight te zetten. Alledaagse zaken, relationele kwesties worden gesmeed tot één uitdagend geheel. Naast uitersten, zien we overeenkomsten. Een sterk team coaches laten de Delftse jongeren - in de leeftijd van 13 t/m 22 jaar - schitteren. Voor sommige is dit hun eerste podiumervaring, anderen hebben o.a. bij Delft Moves reeds hun sporen verdiend.
Choreo en dans: Gabriëlla, Javin, Kiara, Kuro, Nadia, Ozelle
Muziek: Ayander, Havin, Mohamed, Nina, Rayen, Yaell
Film: Ayoub, Fatima, Zina
Film en backstage: Marco Matthijs
Team: Lloyd Marengo, Bennie Semil, Kim Schonewille, Linda Ammerlaan, Madeleine Kuipers, Julia van Winden, Nathalie van der Hak
Grafisch ontwerp: Bodoes Design
One on stage is een initiatief Delfts Peil ism Linda produceert en wordt mede mogelijk gemaakt door Theater de Veste, Gemeente Delft, Fonds1818 en Stichting voor Hulp aan Delftse jongeren.
Je ticket voor het zaalprogramma geeft je ook toegang tot het feest van PIP Den Haag na afloop van het zaalprogramma. Klik hier voor meer info.