18 oktober 2018
Dote: Kashash - Syrië | Alma Salem (17 november 2017)

Dote: Kashash - Syrië | Alma Salem (17 november 2017)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Dote: Kashash - Syrië | Alma Salem
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 17 november om 19:00u
Overige Informatie:
Dote: Kashash - Syrië | Alma SalemIn 2011, aan het begin van de Syrische opstand, viel het nieuws van de aanhouding van diverse duivenhouders (kashash) samen met het besef dat ook het luchtruim niet langer veilig was. De daken, die eerder werden bemand door kashash, dienen nu als schuilplaatsen voor sluipschutters. Met verschillende Syrische kunstenaars en onderzoekers verkent Alma Salem in Kashash de traditionele Syrische praktijk van het dakduiventrainen, de verhalen erachter en de plaats ervan in de collectieve Syrische herinnering. Kashash strijdt voor Syrische duiven om het luchtruim te herwinnen en de daken terug te eisen als persoonlijke, intieme ruimte.
Kashash is een artistiek en journalistiek project, videoinstallatie, contextprogramma, graffiti en online campagne ineen, uiteindelijk resulterend in een publicatie. Het is het eerste project van Syria Sixth Space, een nieuw onafhankelijk, non-fysiek, hedendaags, curateel platform. Een conceptuele ruimte waar kunstenaars en publiek elkaar kunnen ontmoeten, zonder beperkingen als landsgrenzen, geografische locatie en (mogelijke) censuur. Het stimuleert nieuwe digitale en virtuele kunstvormen en poogt het onzichtbare, zichtbaar te maken.
Alma Salem is een onafhankelijke curator en cultureel adviseur. Van 2006 tot 2015 werkte Salem voor the British Council, waar ze Syria Third Space, de voorloper van Syria Sixth Space, ontwikkelde.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Deze voorstelling is onderdeel van Dancing on the Edge Festival 2017. De organisatie viert dit jaar haar 10 jarig bestaan en laat tijdens het festival van 8 tot 18 november wederom de artistieke uitwisseling met het Midden-Oosten en Noord-Afrika zien. Bekijk hier het hele programma.
 
Praktische informatie
17 en 18 november in de Erker van Theater Rotterdam Schouwburg. Gratis toegang.