18 oktober 2018
Dote: Café Lethe - Iran | Atefeh Tehrani (Bekhan Theater Group) (17 november 2017)

Dote: Café Lethe - Iran | Atefeh Tehrani (Bekhan Theater Group) (17 november 2017)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Dote: Café Lethe - Iran | Atefeh Tehrani (Bekhan Theater Group)
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 17 november om 20:30u
Overige Informatie:
Dote: Café Lethe - Iran | Atefeh Tehrani (Bekhan Theater Group)Is het mogelijk om herinneringen te verdringen, vervangen of simpelweg te vergeten? Hoe sluit je je af voor herinneringen zonder dat ze door je huid naar buiten sijpelen? Café Lethe poogt deze vragen te beantwoorden in een ensemblewerk dat zich baseert op de Griekse mythologische rivier Lethe, waar de doden doorheen waden om te vergeten. De overledenen bezoeken Café Lethe om hun verleden of zichzelf te vergeten en creeëren zo een vagevuur tussen bestaan en niet-bestaan.
Atefeh Tehrani is een regisseuse, choreograaf en oprichter van de Bekhan Theater Group. Na de productie van haar laatste werk Othello (Dancing on the Edge Festival 2011) kreeg ze geen toestemming haar theatrale activiteiten in Iran te vervolgen voor een periode van 6 jaar. Dit jaar keert ze terug naar het theater met Café Lethe.
---
Nagesprek 
21:30-22:00 uur
Kleine zaal
---
Deze voorstelling is onderdeel van Dancing on the Edge Festival 2017. De organisatie viert dit jaar haar 10 jarig bestaan en laat tijdens het festival van 8 tot 18 november wederom de artistieke uitwisseling met het Midden-Oosten en Noord-Afrika zien. Bekijk hier het hele programma.
 
Praktische informatie
Language no problem
Internationale Première
Na de voorstelling zal een nagesprek plaatsvinden.