11 december 2018
Dorota Kobiela, Hugh Welchman (14 januari 2018)

Dorota Kobiela, Hugh Welchman (14 januari 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: zondag 14 januari om 15:30u
Overige Informatie:
Dorota Kobiela, Hugh WelchmanLoving Vincent is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh.
Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Maar waarom? Vanwege zijn geestelijke gezondheid of de problemen met zijn broer? Of was zijn zelfmoord een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Was het eigenlijk wel zelfmoord?
Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen, allemaal geschilderd door Van Gogh, die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid te achterhalen.
Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.
Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival.
regie: Dorota Kobiela, Hugh Welchman / animatie / met de stemmen van Saoirse Ronan, Helen McCrory, Aidan Turner / Verenigd Koninkrijk 2017, 95 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld