18 juni 2018
Doorgefokt - Sara Kroos (22 maart 2017)

Doorgefokt - Sara Kroos (22 maart 2017)

Lokatie: Theater de Veste te Delft
Titel: Doorgefokt - Sara Kroos
Link: www.theaterdeveste.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 22 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Doorgefokt - Sara KroosEen echte publiekslieveling
In de hilarische voorstelling ‘Doorgefokt’ gaat Sara Kroos tot het randje of erover en weet ze heet publiek te ontroeren. Kroos heeft het over menselijke weeffouten die wij allemaal herkennen en is daarnaast weer ouderwets genadeloos, scherp, ontwapenend en bovenal enorm grappig. ‘Doorgefokt’ is een show waarmee ze de lach echt verdient.

[ticket inclusief drankje | bewaakte garderobe]

de Volkskrant, 16 november 2015 ★★★★:
Sara Kroos verplettert met snoeiharde humor
Sara Kroos, met een verleden dat haar de nodige geestelijke littekens heeft bezorgd, is op het punt gekomen waar zij niet alleen met haar eigen onvolkomenheden weet te leven, maar ook de schoonheid van de imperfectie in haar omgeving weet te waarderen. Zo heeft zij een stevig fundament gemetseld onder haar nieuwe show ‘Doorgefokt’. Daarin is zij het ene moment snoeihard en bot, om het daarna te compenseren met warmte en mededogen. Welk wapen Kroos ook inzet om haar publiek te veroveren, alles wordt geserveerd met een verpletterende humor, waarmee eventuele smakeloosheid direct wordt geneutraliseerd. De twee kanten horen we ook in de muziek: ondersteund door drummer Rutger Hoorn beukt ze op de piano en brult haar angsten eruit om dan weer te transformeren tot een romantische poëet in een lied over het gevaar terug te gaan naar de plekken van je jeugd.
Trouw, 16 november 2015 ★★★★:
Kroos staat bekend als een cabaretière die geen blad voor de mond neemt. Ze legt feilloos de vinger op de zere plek en drukt er het liefst nog even lekker in. Maar vanaf het prilste begin – Kroos zit met dit achtste programma vijftien jaar in het vak – legt zij ook zichzelf onder de loep. In dit programma vertelt Kroos met veel zelfspot over haar depressies, en ontroerend over het litteken van haar moeder door borstkanker. ‘Doorgefokt’ is een pleidooi voor compassie. Voor onszelf, maar zeker ook voor de mensen om ons heen. We hebben namelijk allemaal zo onze systeemfouten. (…) Tegelijkertijd verzet Kroos zich met kracht en hilariteit tegen de tendens dat het leven maakbaar is. (…) Kortom: accepteer je eigen systeemfouten, dan wordt het pas écht leuk. In een fraai geconstrueerde voorstelling pelt Kroos elke keer een laagje van deze boodschap af, tot ze uiteindelijk bij de kern uitkomt. (…) Wie de veerkracht van de mens zo mooi en grappig theatraal kan maken, is een hele grote.
 

Algemeen Dagblad ★★★★:
"Kroos is weergaloos! Knappe observaties, een groot gevoel voor zelfspot en een welhaast perfecte timing. Aan de vleugel weet ze een onbedaarlijk lachende zaal muisstil te krijgen. Doorgefokt is zonder meer een van haar allerbeste shows. De geestigste in elk geval.''

Telegraaf ★★★★:
"De meest kostelijke anekdotes, de kunst van het amuseren heeft Sara Kroos na 15 jaar als geen ander onder de knie. Met haar grove taalgebruik en een zeer hoge grapdichtheid mag ze zich absoluut tot de grappigste vrouwen (en mannen) van Nederland rekenen".


NRC Handelsblad ★★★★:
"Haar humor is pittig en heerlijk vunzig. Maar ze weet je ook een paar keer goed emotioneel te raken. Het tempo ligt hoog en geen mogelijkheid tot een grap blijft onbenut. Kroos bewijst andermaal tot de top te behoren."


Volkskrant ★★★★:
" Het ene moment is Kroos snoeihard en bot, om het daarna te compenseren met warmte en mededogen. Alles wordt geserveerd met een verpletterende humor."


Trouw ★★★★:
"Ze vertelt met veel zelfspot, een fraai geconstrueerde voorstelling waarbij ze uiteindelijk bij de kern uitkomt. Wie de veerkracht van de mens zo mooi en grappig theatraal kan maken, is een hele grote."