26 maart 2019
Delivery Theatre - Mokhallad Rasem, Toneelhuis (20 juni 2018)

Delivery Theatre - Mokhallad Rasem, Toneelhuis (20 juni 2018)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Delivery Theatre - Mokhallad Rasem, Toneelhuis
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 20 juni om 13:00u
Overige Informatie:
Delivery Theatre - Mokhallad Rasem, ToneelhuisOnder impuls van Mokhallad Rasem trekt de Bourla – op bestelling – de stad in. Bestel een van de performances op het menu en daar komt Rasem al aangereden. In zijn rugzak een uitklapbare maquette van een Iraaks theater in ribbelkarton.

 
De voorstelling kan beginnen: flarden van nieuwsbeelden, stukken uit interviews, tekst, kleine figuren,… worden gemanipuleerd door Rasem en vormen samen een verhaal, een performance waarin vernieling steevast een rol speelt. Met een knipoog naar Antonin Artaud die het ‘theater van de wreedheid’ uitriep als middel om het burgerlijke theater dooreen te schudden, wil Mokhallad Rasem hiermee een ‘theater van de destructie’ presenteren.

In al zijn vorig werk vormt een kapotgeschoten, aan flarden gereten wereld letterlijk en figuurlijk projectiecanvas en bestaansgrond met als ultieme vraag: wat kan er gebeuren na de verwoesting? Welke leven kan zich openbaren na de destructie? Is onze verbeelding krachtig genoeg om vanuit dit ‘theater van de destructie’ een transformatie te genereren die uit de splinters en brokstukken opnieuw schoonheid tevoorschijn tovert?

Met Delivery Theatre trekt Rasem de stad in om te spelen in veel verschillende huiskamers. Met de verhalen die hij in zijn mobiele theater vertelt, wil hij een netwerk van lijnen trekken door de stad en op die manier de Bourla letterlijk in verbinding stellen met de burger.

Mokhallad Rasem rijdt op 19 juni 2018 naar huiskamers in Rotterdam binnen een straal van 10 km vanaf Theater Rotterdam, locatie Schouwburg. Wil jij deze voorstelling in jouw huiskamer? Bel de kassa van Theater Rotterdam op 010 411 81 10 voor uw bestelling.
 
 
  
In de pers
"Dat is wat Delivery Theatre vertelt: dat de kunst niet stopt, omdat het leven niet stopt, omdat de mens veerkrachtig is, bij eender welke tegenslag."
– Evelyne Coussens in De Morgen, 8 november 2017

"De voorstelling slaagt er met verve in om mensen te bereiken voor wie de drempel anders te hoog is."
– Gilles Michiels in De Standaard, 8 november 2017

"Afhaaltheater, het is eens wat anders dan sushi of pizza! Een telefoontje, en de Iraakse theatermaker Mokhallad Rasem staat met zijn brommertje voor je deur."
– Isa Tubbax in Espresso, 7 november 2017

"Delivery Theatre : één theaterstuk voor thuis alsjeblief." Bekijk de videoreportage, gepubliceerd op de website van De Morgen."
– Tom Christiaens in De Morgen, 7 november 2017