20 mei 2019
De Revolutionairen - Toneelschuur Producties | Eline Arbo (17 oktober 2018)

De Revolutionairen - Toneelschuur Producties | Eline Arbo (17 oktober 2018)

Lokatie: Parktheater te Eindhoven
Titel: De Revolutionairen - Toneelschuur Producties | Eline Arbo
Link: www.parktheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 17 oktober om 20:30u
Overige Informatie:
De Revolutionairen - Toneelschuur Producties | Eline ArboEline Arbo had eerder dit seizoen een droomdebuut bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther, enthousiast ontvangen door pers en publiek en is winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2018.
Nu maakt ze samen met vijf acteurs en een muzikant een voorstelling over het gedachtegoed van Albert Camus. Op theatrale en muzikale wijze staan zij stil bij thema's als idealisme, existentialisme en rechtvaardigheid. En stellen zichzelf de vragen: Hoe ver zijn wij bereid te gaan om onze wereld vorm te geven? Zijn we in staat iets te doen of blijven we steken in mooie woorden? Kunnen we theater gebruiken om de wereld mooier te maken of hebben we daar rigoureuzere middelen voor nodig?
Eline Arbo: "In onze wereld die politiek gezien steeds extremer lijkt te worden, vind ik het heel belangrijk om te reflecteren op onze morele grenzen. Camus zijn filosofie is daarin een grote inspiratie voor mij. Wanneer wordt idealisme terrorisme en hoe verhoudt de alles of niets revolutionair tot de opstandeling die graag de wereld wil veranderen zonder daar iets voor te hoeven doen. Ik merk dat mijn generatie zich wil inzetten voor een betere wereld maar het lastig vind dit concreet te maken. De tijd is rijp voor verandering, maar hoe?"
Met Judith van den Berg, Laura de Geest, Benno Veenstra e.a.
Excl. consumptie