17 februari 2019
De Ontmoeting Revisited - Introdans (27 juni 2018)

De Ontmoeting Revisited - Introdans (27 juni 2018)

Lokatie: Schouwburg Arnhem te Arnhem
Titel: De Ontmoeting Revisited - Introdans
Link: www.schouwburg-arnhem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 27 juni om 20:30u
Overige Informatie:
De Ontmoeting Revisited - IntrodansOnder de noemer DE ONTMOETING brengt choreograaf Adriaan Luteijn al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers met dansers van Introdans samen. In het verleden waren er ontmoetingen te zien van Introdansers met ouderen, urban dansers, jongeren met spierziekten, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme.
Ver voordat inclusie- terecht- een modewoord werd, opende Luteijn met deze producties de ogen van het publiek voor de talenten van bijzondere partners en verrijkte hij de dansers van Introdans met onvermoede kanten van het dansersvak.
In DE ONTMOETING REVISITED kijken we feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar, vieren we verschil en verbinding door dans. In deze voorstelling komen highlights van enkele ontmoetingen terug op het podium. Te zien zijn het humoristische duet Hart van Steen (uit de voorstelling Cardiac Output) en het intrigerende Asperger Duet (uit de voorstelling Invisibly Visible). Ook wordt een deel van de ontroerende productie Roze Cast (gecreëerd in samenwerking met SWOA en Spinvis) getoond. Daarnaast creëerde Luteijn voor twee dansers van Introdans en een gastdanser een nieuwe ontmoeting: Circular.
Documentairemaakster Inge Theunissen maakte een terugblik in filmbeelden van ontroerende, grappige en onthullende kijkjes achter de schermen bij deze producties. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker/cabaretier René M. Broeders.
Tegelijkertijd verschijnt er een fotopublicatie met de hoogtepunten van 17,5 jaar DE ONTMOETING.