26 mei 2018
De Grote Illusionist - Het Filiaal Theatermakers (24 maart 2017)

De Grote Illusionist - Het Filiaal Theatermakers (24 maart 2017)

Lokatie: Schouwburg De Meerse te Hoofddorp
Titel: De Grote Illusionist - Het Filiaal Theatermakers
Link: www.demeerse.com
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 24 maart om 19:30u
Overige Informatie:
De Grote Illusionist - Het Filiaal TheatermakersVanaf 8 jaar.

Magisch muziektheater dat barst van de verhalen, smeuïge trucs en live muziek. Over een kleine jongen die ervan droomt om een briljant goochelaar te worden, over liegen en bedriegen en een konijn dat telkens weer opduikt. Maar ook over de keerzijde van glitter en glamour en over een assistente, die al het werk doet en nooit eens applaus krijgt.
De hoofdrol in De grote illusionist is weggelegd voor de magie zelf. Het Filiaal theatermakers liet zich inspireren door prachtige verhalen en anekdotes van grote meesters zoals Ricky Jay, Chung Ling Soo en Penn & Teller.
Ramses Graus ging in de leer bij Ronald Moray (goochelaar en illusionist) en ontving voor De grote illusionist een Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumpresentatie: "Graus heeft zich zeldzaam goed bekwaamd in bedrieglijke goochelarij waardoor hij niet alleen bedwelmt en ontroert met zijn stem en spel, maar ook met luchtfietserij, verdwijntrucs en gevoel voor variété."
"Of het nu bedrog is, wilskracht, magie of theaterillusie, Graus en Tuinstra trekken met slimme trucs en vingervlugge handen het jonge publiek direct de betoverende wereld in" **** de Volkskrant.
"Humor en dramatiek perfect in balans" **** de Theaterkrant
Regie & tekst: Monique Corvers, compositie & uitvoering: Gábor Tarján, spel & zang: Ramses Graus, Gábor Tarján en Henke Tuinstra