20 oktober 2018
David Bickerstaff (26 november 2017)

David Bickerstaff (26 november 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: David Bickerstaff
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: zondag 26 november om 10:30u
Overige Informatie:
David BickerstaffCanaletto en de Kunst van Venetië is een indrukwekkende reis naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal; beter bekend als Canaletto. Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter.
De opmerkelijke groep van meer dan 200 schilderijen, tekeningen en afdrukken bieden ongeëvenaard inzicht in het kunstenaarschap van Canaletto en zijn tijdgenoten – en het Venetië dat hij meesterlijk vast legde.
De film stapt bovendien binnen bij Buckingham Palace en Windsor Castle om meer te weten te komen over de kunstenaar en Joseph Smith, de man die Canaletto introduceerde naar Groot-Brittannië. Geleid door de curatoren van The Royal Collection Trust en toonaangevende experts in de Venetiaanse geschiedenis, is de film niet alleen een geweldige manier om dieper in de tentoonstelling te duiken, maar ook de mogelijkheid om dichter bij Canaletto te komen, én het Venetië dat hem heeft geïnspireerd.
regie: David Bickerstaff / documentaire, kunst / Verenigd Koninkrijk 2017, 85 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld