26 maart 2019
Curious Sunday - Another Kind Of Blue | David Middendorp (24 juni 2018)

Curious Sunday - Another Kind Of Blue | David Middendorp (24 juni 2018)

Lokatie: Theater de Veste te Delft
Titel: Curious Sunday - Another Kind Of Blue | David Middendorp
Link: www.theaterdeveste.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 24 juni om 14:30u
Overige Informatie:
Curious Sunday - Another Kind Of Blue | David MiddendorpDavid Middendorp’s fascinatie voor drones gaat al jaren terug. Voor hem zijn drones in combinatie met dansers een mooi symbool voor de relatie tussen mens en technologie. Tijdens deze editie van Curious Sunday spreekt David over de relatie met en de invloed van drones op zijn werk. Als gastspreker is Henricus Basien uitgenodigd.
 
Henricus N. Basien
Henricus is een Duitse lucht- en ruimtevaartingenieur en alumni van de TU Delft, met een passie voor drones en geautomatiseerde robotica. In 2015 kwam Henricus in contact met 'Another kind of Blue' en werd er samengewerkt onder meer in het kader van het Delft Moves festival. Hij bleef vervolgens de belangrijkste ontwikkelaar van het besturingssysteem voor drones die werden gebruikt in de dansvoorstelling 'Newtons Duet'. Deze voorstelling werd circa veertig keer opgevoerd door heel Nederland en bereikte daarmee een enthousiast publiek van duizenden theaterliefhebbers. Momenteel heeft Henricus het technische project management op zich genomen voor een nieuwe drone show genaamd 'Airman' van 'Another Kind of Blue'. Er wordt uitgekeken naar een succesvolle tournee hiervan aan het eind van dit jaar.
 
Curious Sunday 18|19
In het nieuwe seizoen hebben we twee nieuwe edities gepland en wel op 24 februari 2019 en een speciale kinder 'Curious Sunday' op 12 mei 2019. Voor in de agenda! ;)