17 oktober 2018
Conversations (At The End Of The World) - Het Zuidelijk Toneel En A Two Dogs Company (15 november 2017)

Conversations (At The End Of The World) - Het Zuidelijk Toneel En A Two Dogs Company (15 november 2017)

Lokatie: Parktheater te Eindhoven
Titel: Conversations (At The End Of The World) - Het Zuidelijk Toneel En A Two Dogs Company
Link: www.parktheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 15 november om 20:30u
Overige Informatie:
Conversations (At The End Of The World) - Het Zuidelijk Toneel En A Two Dogs CompanyVandaag de dag vult onze wereld zich steeds meer met mogelijke eindes: oorlogen, smeulende conflicten, geopolitieke spanningen die opnieuw oplaaien, terreur met wortels in fenomenen waar we als samenleving maar geen antwoord op lijken te vinden, uitbuiting en agressie van een economisch systeem waarvan we niet weten hoe het te bestrijden.
In Conversations (at the end of the world) zien we vijf figuren in een eindsituatie. Ze bevinden zich in een lege theaterruimte. Het enige wat ze hebben is hun lichaam en de tijd die hen rest. Ze vormen samen een portret van de mens in de twintigste eeuw die wacht op de onvermijdelijke catastrofe die gaat komen. Ze praten met elkaar, vertellen verhalen, doen een dansje en maken en luisteren naar muziek. Teksten van de Russische schrijver Daniil Charms, vormen de kern, aangevuld met gesprekken die Charms voerde met zijn artistieke lotgenoten, de Oberioeten.
Uit de media:
''Maar wat Verdonck in deze voorstelling laat zien is dat wanneer het einde aanbreekt en het verhaal nergens meer naartoe kan, alleen die absurdistische, kale waarheid overblijft: dat het leven een reeks momenten is.'' (Theaterkrant ★★★★)
''Met Conversations levert Kris Verdonck een gewaagd en tegelijkertijd prachtig theaterstuk af. Deze voorstelling vraagt wat van de toeschouwer én zet aan tot nadenken.'' (Volkskrant ★★★★★)
''Dit is een voorstelling die je moet ondergaan. De beelden zijn hallicunant, de taal en het spel lichtvoetig. Je zal geamuseerd zijn, ontroerd, maar bovenal met stomheid geslagen.'' (Elsevier ★★★★★)
"Het doodstille einde is prachtig. Conversations (at the end of the world) vormt zo een indrukwekkende meditatie op de tijd en de dood." (8weekly.nl ★★★★★)
 
Met: José Kuijpers, Jan Steen e.a. Muziek: Marino Formenti. Regie: Kris Verdonck
Engelse boventiteling
In het kader van de voorstelling organiseren Het Zuidelijk Toneel en Studium Generale een lezing van Drs. Steven Stroeykens op 15 november van 12.40 – 13.35 uur bij de TU Eindhoven, gratis toegang. Aanmelden via deze link. 
Tip: Theaterdiner (extra) en/of Café-arrangement