26 mei 2018
Carrousel - Noord Nederlands Toneel & Club Guy & Roni (23 maart 2017)

Carrousel - Noord Nederlands Toneel & Club Guy & Roni (23 maart 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Haarlem te Haarlem
Titel: Carrousel - Noord Nederlands Toneel & Club Guy & Roni
Link: www.theater-haarlem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 23 maart om 20:15u
Overige Informatie:
Carrousel - Noord Nederlands Toneel & Club Guy & RoniIn Carrousel slepen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönbergs K[h]AOS je mee in een uitputtende competitie, die wordt gadegeslagen door toeschouwers voor wie het leed van de deelnemers een vorm van vermaak is. Regisseur Guy Weizman vraagt zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films, social media of theatervoorstellingen. Brengt het je eigen geluk net iets meer onder handbereik? Wat Carrousel ons ook laat voelen, is de enorme kracht van het leven, die wat er in onze levens ook gebeurt, altijd doordraait.
Carrousel wordt gemaakt door
Regie: Guy Weizman, i.s.m. de cast
Tekst: Bernard Dewulf
Choreografie: Roni Haver
Muziekcompositie: Mátyás Wettl
Muziekuitvoering: Asko|Schönbergs K[h]AOS
Decor: Ascon de Nijs
Visuals: WERC
Kostuums: Slavna Martinovic
Lichtontwerp: Will Frikken
Spel en dans: Bram van der Heijden (CMC), Fabian Jansen (Missie Aarde, Hij gelooft in mij), Veerle van Overloop (de Troon, Antonia), Hendrik Aerts, Bien De Moor (winnaar Theo d’Or 2005), Nadia Amin (De Fractie), Mariana Aparicio Torres (Van God Los), Igor Podsiadly (winnaar Zwaan 2014), Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya en Adam Peterson.
Asko|Schönbergs K[h]AOS: Daan Van Koppen (saxofoon), Arno Bakker (sousafoon), Tim Sabel (piano), Martin van Hees (gitaar), Diamanda La Berge Dramm (viool), Maya Fridman (cello).
In de pers
“Carrousel is een bombardement van beeld, woord, muziek en beweging, volslagen in your face.” “Carrousel komt daardoor áán, niet in de laatste plaats door de onderliggende gedachte; we verlangen naar waarachtigheid, maar denderen door in tegengestelde richting.” (Trouw ****)
“In deze theaterbewerking van de film They Shoot Horses, Don't They? stuwen dansers en acteurs elkaar tot grote hoogte. Regisseur Guy Weizman geeft een fraai visitekaartje af als nieuwe leider van theaterhuis NNT.” (De Volkskrant ****)
''Het is erg fijn om naar zeventien mensen op het toneel te kijken die een theatrale performance verzorgen waarin dans, tekst, beweging en muziek volkomen gelijkwaardig aan elkaar zijn.'' (Scenes Magazine ****)
Goed om te weten
Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe
Studenten voor € 12,50: Lees de voorwaarden
Website: Noord Nederlands Toneel
Inleiding
19.15 uur | gratis, wel reserveren
Voorafgaand aan de voorstelling is er een verhelderende inleiding door een inleider, een dramaturg of een vraaggesprek met een van de artiesten.