18 juni 2018
BUT Film Festival (26 maart 2017)

BUT Film Festival (26 maart 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: BUT Film Festival
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: Array
Datum: zondag 26 maart om 20:00u
Overige Informatie:
BUT Film FestivalHet BUT (B-movie, Underground &Trash) Film Festival On Tour is terug! Met dit jaar als thema Fantastic Indonesia . 
De Indonesische filmgeschiedenis is lang onbekend terrein gebleven, omdat de regering handel met het Westen had verboden. Totdat president Suharto aan de macht kwam. In 1973 werd een wet vervaaridgd werd die de lokale industrie een boost zou moeten geven: voor elke drie films die geimporteerd werden moest er één uit eigen land komen. Om de regeling tegemoet te komen maakten distributeurs goedkope exploitatiefilms zoals de westerse actiecinema en martial arts-films uit Hongkong en Taiwan. Deze vechttechnieken werden gemixd met Indonesische folklore, antikoloniale politieke boodschappen en een vleugje Indonesische mystiek, vaak gebaseerd op de populaire pulpcomics die het land rijk was. Deze Indonesische exploitatiefilms waren in de jaren ’70 en ’80 booming. Ondanks dat blijft de filmgeschiedenis van Indonesië voor velen onbekend terrein. Daar brengt het BUTTF dit jaar graag verandering in! 
The night of error (20 min.)
The night of error brengt het VHS medium tot leven. Beleef een duizelingwekkende compilatie van ninja's, robotos en rambo-klonen in originele VHS-band kwaliteit op het grote scherm. Met deskundige live-presentatie. 
The Warrior
Barry Prima, dé held van de Indonesische genrefilm, brak door bij het Indonesische publiek in de onvervalste klassieker The Warrior . Hij komt als een Che Guevara-achtige vrijheidsstrijder in verzet tegen de brute Nederlandse overheersers, die hij vakkundig fileert met zijn blote vuisten. Zelfs een boze tovenaar die zijn ogen uitsteekt lijkt niet in staat Jaka Sembung te stoppen, die zich geholpen weet door de liefde van de dochter van zijn nemesis. Romantiek, ambitieuze martial arts, een vleugje mystiek en Nederlandse schurken. Wat wil een mens nog meer?
regie: Jake Semburg / Indonesië 1981, 132 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld 
Tickets zijn verkrijgbaar via  www.butff.nl .