18 oktober 2018
B'rock Orchestra & Lucie Horsch - (18 november 2017)

B'rock Orchestra & Lucie Horsch - (18 november 2017)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: B'rock Orchestra & Lucie Horsch -
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 18 november om 20:15u
Overige Informatie:
B'rock Orchestra & Lucie Horsch - Het gezelschap is gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk, maar combineert dit vaak op spannende wijze met hedendaagse muziek. Zo spelen zij in dit programma naast prachtige barokparels ook een eigentijds werk van draaitafelkunstenaar Matt Wright. Solist is de 17-jarige blokfluitiste Lucie Horsch, een van de grootste muzikale talenten van deze generatie. Ze nam al een Vivaldi-cd op bij DECCA, onder de veelzeggende titel 'Champion of the recorder'.
Horsch’ aanstekelijke energie en raffinement maken haar tot een gedroomde sparring partner voor B’Rock. Samen duiken de musici in het kleurrijke orkestrepertoire van de barok, met concerti grossi en suites van Corelli, Händel, Telemann en Bach.
Vele 18e-eeuwse composities – waaronder Bachs soloconcerto BWV 1059 – bestonden in verschillende versies, of bleven onvolledig bewaard. Die processen van bewerking en fragmentatie herkent de jonge componist Matt Wright ook in de hedendaagse elektronicawereld. Zijn bezwerende Corelli_Hack herinterpreteert Corelli’s iconische concerto grosso op. 6 nr. 4 door middel van live sampling en remixing.