18 juni 2018
Boudewijn Koole (22 maart 2017)

Boudewijn Koole (22 maart 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Boudewijn Koole
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: woensdag 22 maart om 18:55u
Overige Informatie:
Boudewijn KooleRoos is op bezoek bij haar moeder Louise in Noorwegen om de verjaardag van halfbroertje Bengt te vieren. Het welkom is niet al te hartelijk. Bengt is boos omdat Roos een lange tijd weg is geweest en de verhouding tussen Roos en Louise is sinds jaar en dag stekelig. Met Bengt is het snel bijgelegd, maar bij Louise ligt het een stuk moeilijker. Ze is echter vastbesloten om haar moeder te bereiken. Het bezoek van Roos heeft dit keer namelijk nog een andere reden. Ze is bij haar familie om te vertellen dat ze ongeneeslijk ziek is, waardoor dit de laatste kans op verzoening met haar moeder is.
Regisseur Boudewijn Koole begon zijn carrière als (jeugd)documentairemaker met documentaires als Tommie, Pierlala en In Belfast staat een muur . Zijn speelfilmdebuut kwam met de film Kauwboy (2012) die wereldwijd meer dan 30 prijzen won, waaronder de Discovery Award van de European Film Academy en de First Feature Award tijdens het Berlin International Film Festival 2012. Beyond Sleep ( 2016) opende het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en won een Gouden Kalf voor Beste Regisseur en Beste Muziek.
regie: Boudewijn Koole / drama / met: Rifka Lodeizen, Elsie de Brauw, Jakob Oftebro, Marcus Hanssen / Nederland 2017, 93 min. / Nederlands gesproken