26 maart 2019
Bjpo Meets Philharmonie Zuidnederland - (26 juni 2018)

Bjpo Meets Philharmonie Zuidnederland - (26 juni 2018)

Lokatie: Theater aan de Parade te Den Bosch
Titel: Bjpo Meets Philharmonie Zuidnederland -
Link: www.theateraandeparade.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: dinsdag 26 juni om 20:30u
Overige Informatie:
Bjpo Meets Philharmonie Zuidnederland - Talent op de Brabantse bühne
 
Het BJPO is een initiatief van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

Het Brabants Jeugd Project Orkest is een nieuw initiatief en geeft deze avond haar eerste (dubbel)concert in samenwerking met philharmonie zuidnederland. Zeventig jonge muziektalenten, afkomstig van muziekverenigingen uit heel Brabant, worden door dirigent Johan Smeulders klaargestoomd om een inspirerend programma uit te voeren. Daarbij wordt hij geassisteerd door prominente blazers uit philharmonie zuidnederland, die verschillende workshops voor hun rekening nemen.
 
Op het programma staat onder andere muziek uit de operette ‘Candide’ van de Amerikaanse componist Leonard Bernstein en ‘Prelude, Siciliano and Rondo’ van de Engelse componist Malcolm Arnold. Er wordt ook gesoleerd tijdens het gezamenlijke concert. Solotrombonist Lode Smeets van philharmonie zuidnederland brengt samen met het BJPO ‘Colors for Trombone’ van Bert Appermont. Na de pauze verzorgt philharmonie zuidnederland het programma.
 
Last but not least staat er een wereldpremière op het programma. De jonge Nederlandse componist Jesse Passenier ontving in 2017 de Rogier Van Otterloo Award. In zijn nieuwe compositie ‘Saturn’ kan het Brabantse jeugdige talent al hun muzikaliteit kwijt.
 
BJPO
Dirigent – Johan Smeulders
Trombone – Lode Smeets
 
Leonard Bernstein – Candide Suite
Malcolm Arnold - Prelude, Siciliano and Rondo
Bert Appermont - Colors for Trombone
 
Jesse Passenier – Saturn (wereldpremière)