20 mei 2019
Ben Sombogaart (14 oktober 2018)

Ben Sombogaart (14 oktober 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Ben Sombogaart
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: zondag 14 oktober om 14:30u
Overige Informatie:
Ben SombogaartGebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Rafaël het aangrijpende verhaal van de Nederlandse Kimmy en de Tunesische Nazir. Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw.
Het verhaal dat in 2011 zelfs het wereldnieuws haalde verscheen eerder in boekvorm in de gelijknamige, hartverscheurende roman van schrijfster Christine Otten.
De film beleefde zijn première op 1 oktober 2018 tijdens het Nederlands Film Festival. Regisseur Ben Sombogaart ( Knielen op een bed violen , 2016 en De Tweeling , 2002) over Rafaël : “Een spannend en waargebeurd verhaal over grenzen, dromen, wilskracht en liefde die bureaucratie, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt. De acteurs geven een menselijk gezicht aan de verhalen die dagelijks in de media verschijnen en maken de dilemma’s van de personages voelbaar en urgent. Hiermee is Rafaël  de eerste Nederlandse lange speelfilm over de vluchtelingencrisis.”
regie: Ben Sombogaart / drama / met: Melody Klaver, Nabil Mallat, Medina Schuurman, Mehdi Meskar / Nederland 2018, 105 min. / Nederlands, Engels, Arabisch, Italiaans gesproken / Nederlands gesproken