23 november 2017
Battle Abbey - Heather Ware (24 maart 2017)

Battle Abbey - Heather Ware (24 maart 2017)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Battle Abbey - Heather Ware
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 24 maart om 20:30u
Overige Informatie:
Battle Abbey - Heather WareTwee van Europa’s meest interessante performers, danseres Heather Ware en cellist Jakob Koranyi, slaan de handen ineen voor Battle Abbey, een voorstelling met dans en livemuziek, die speelt met de vele facetten van het begrip risico.
Wat betekent risico? Wanneer is risico noodzakelijk? Wanneer brengt risico ons verder? Dragen we risico alleen of kan het ook een gedeelde ervaring zijn?

Alleen zijn houdt een zeker risico in en hoewel dat opwindend kan zijn, gaat het ook in tegen de menselijke natuur. We zoeken geborgenheid door verbinding, we bouwen een verwantschap van bondgenoten. Ware en Koranyi zijn geïnteresseerd in het verkennen van de intimiteit, kwetsbaarheid en oprechtheid van deze verbinding en wat dat kan betekenen voor zowel performer als publiek.
 
Heather Ware wordt ondersteund door het talentontwikkelingsprogramma van LeineRoebana en de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds Podiumkunsten. De voorstelling Battle Abbey wordt ondersteund door Statens Musikverk (Zweden).
 

Meer over Heater Ware
Heather Ware is al vele jaren één van de gezichtsbepalende dansers van LeineRoebana. In 2010 werd haar de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie toegekend voor haar rol in LeineRoebana’s 172 suggesties aan een lichaam. Ware is gefascineerd door de mogelijkheden van het dansende lichaam en hoe complexe lichamelijke coördinaties invloed kunnen hebben op hoe we emotie ervaren.
Jakob Koranyi is een van de meest gevraagde jonge musici van Europa. In 2009 won hij de tweede Grand Prix van de Rostropovich Competition in Parijs. Koranyi ziet deze samenwerking als een unieke gelegenheid om zich in het maakproces te verdiepen en de kernelementen van muzikale communicatie opnieuw te onderzoeken.