25 september 2017
As You Like It - Discordia (22 maart 2017)

As You Like It - Discordia (22 maart 2017)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: As You Like It - Discordia
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 22 maart om 20:30u
Overige Informatie:
As You Like It - DiscordiaShakespeares As you like it voor het eerst gespeeld aan het (buiten) hof van elisabeth I in 1599 aan de vooravond van aswoensdag. Een vernuftige pastorale die goochelt met vragen rond (sexuele) identiteit en karaktereigenschappen. een klucht die gaten schiet in het idee van romantische liefde en mannelijke superioriteit, maar die drijft op ernstige ondertoon:
in de familieoorlog en de gevaarlijke politieke instabiliteit die rosalinde en haar vrienden het bos injagen, kunnen we een voorafspiegeling zien van de dilemmaas van de oude lear en in de beroepsmelancholicus jaques, een eeuwige reiziger, dolend door het oerwoud van onmogelijkheden, vinden we de constante vertwijfeling van prins hamlet terug.
As you like it zal door Discordia naar de laatste dramaturgisch wetenschappelijke inzichten vertaald worden en zijn nemen deze gelegenheid ‘en passant’ ook te baat, om in dwarse discordiaanse traditie pal na afloop van de feestelijkheden rond de 400ste sterfdag van de zwaan uit stratford upon avon, een nieuwe zoektocht te starten naar het waarom van de stukken van de geniale anonimus en zijn vrienden. shake-spere versus shax-pir.