20 april 2019
Another Kind Of Blue - Flirt With Reality (10 november 2018)

Another Kind Of Blue - Flirt With Reality (10 november 2018)

Lokatie: Schouwburg De Kampanje te Den Helder
Titel: Another Kind Of Blue - Flirt With Reality
Link: www.kampanje.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 10 november om 20:15u
Overige Informatie:
Another Kind Of Blue - Flirt With Reality Another Kind of Blue keert terug naar de theaters! In 2015 en 2016 ging dit dansgezelschap langs de Nederlandse theaters met de voorstelling 'Blue Technology'. Ook bij het internationale publiek heeft het gezelschap ruimschoots bekendheid gegenereerd door onder andere een finaleplek bij 'America’s Got Talent'. In 'Flirt with Reality', geeft de groep het publiek een verrassende kijk op realiteit.

De gepassioneerde choreograaf en maker David Middendorp zorgt voor een spannende mix van moderne dans en technologie. Technologische innovatie brengt zowel vooruitgang als wrijving in onze wereld. De mens met zijn verbeeldingskracht en emotie staat recht tegenover koude en emotieloze technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, virtual reality en drones. Of heeft technologie toch meer overeenkomsten met de mens dan wij denken?

Middendorp gaat op speelse wijze om met realiteit en onderzoekt de manier waarop technologie een steeds grotere rol lijkt te krijgen in de vorming hiervan. In Flirt with Reality zoekt hij de grenzen op tussen fantasie en realiteit, voortgestuwd door technologie en dans. Laat u meenemen op een reis ongehinderd door tijd en zwaartekracht. Waar dansers letterlijk in botsing komen met digitale bits, zich laten leiden door hun eigen gevoel, fantasie en ritme en waar dansende drones u een andere realiteit laten ervaren. Een flirt met de werkelijkheid.

"Live dans en synchroon geprojecteerde videoanimaties smelten samen tot onmogelijke visuele realiteiten.’’ (NRC)