18 maart 2019
Andrew Haigh (18 juni 2018)

Andrew Haigh (18 juni 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Andrew Haigh
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: maandag 18 juni om 21:25u
Overige Informatie:
Andrew HaighDe vijftienjarige Charley Thompson is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader die moeite heeft zijn eigen leven op de rails te houden, kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start.
Charley vindt er werk bij Del Montgomery, een doorgewinterde paardentrainer die samen met zijn jockey Bonnie geld verdient met races, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del onverwacht zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Lean on Pete vandoor. Hij maakt een gevaarlijke tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.
Met Lean on Pete schetst regisseur Andrew Haigh ( Weekend, 45 Years ) een rauw en intiem portret van de sociale onderklasse in Amerika. Opnieuw oogst hij grote waardering van de internationale filmpers en festival jury’s. Een aangrijpend drama over liefde, eenzaamheid en volwassen worden, gebaseerd op het bekroonde boek van Willy Vlautin.
regie: Andrew Haigh / drama / met: Charlie Plummer, Chloë Sevigny, Travis Fimmel, Steve Buscemi / Verenigd Koninkrijk 2017, 122 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld