24 september 2017
Amma Asante (30 maart 2017)

Amma Asante (30 maart 2017)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Amma Asante
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: Array
Datum: donderdag 30 maart om 00:00u
Overige Informatie:
Amma AsanteA United Kingdom speelt zich af in 1947. Seretse Khama, de prins van Botswana, ontmoet Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen.
Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld.
Amma Asante (1969) maakte in 2004 haar regiedebuut met de film  A way of life , een film die ze ook zelf schreef. De dramafilm leverde haar een BAFTA Award op voor beste nieuwkomer. Haar laatste film, A United Kingdom, is gebaseerd op waargebeurde feiten.
regie: Amma Asante / drama / met: Rosamund Pike, David Oyelowo, Tom Felton, Laura Carmichael, Jack Davenport / Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk 2016, 111 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld