20 april 2018
Alle Antwoorden Op Niet Gestelde Vragen... - Sciencebattle (23 maart 2017)

Alle Antwoorden Op Niet Gestelde Vragen... - Sciencebattle (23 maart 2017)

Lokatie: Theater aan de Parade te Den Bosch
Titel: Alle Antwoorden Op Niet Gestelde Vragen... - Sciencebattle
Link: www.theateraandeparade.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 23 maart om 20:30u
Overige Informatie:
Alle Antwoorden Op Niet Gestelde Vragen... - SciencebattleLet op: deze voorstelling is verplaatst naar PERRON-3, Hoff van Hollantlaan 1 in Rosmalen.

Deze voorstelling bevat een pauze.

In Alle antwoorden op niet gestelde vragen... bent u de jury, terwijl jonge wetenschappers elkaar uitdagen op het podium. Wie heeft het beste onderzoek gedaan en wie presenteert dit in slechts tien minuten het beste aan u? Een avond vol research, feitjes en een wetenschappelijke knipoog. Deze onderzoekers gaan de strijd met elkaar aan:

Eline van der Kruk
Waarom zijn de Nederlanders zo goed in schaatsen? Eline van der Kruk (TU Delft) heeft een 'meetschaats' ontwikkeld en laat daarop de Nederlandse schaatstop rijden. Heeft ze binnenkort het geheim in handen en wordt ze weggelokt door onze buitenlandse concurrenten?

Martijn Kool
Soms is het fijn als je bepaalde dingen kunt vergeten, maar hoe zou het zijn als je helemaal niets kunt onthouden? Martijn Kool (Erasmus Universiteit) doet onderzoek naar een eiwit dat essentieel is voor ons geheugen.

Remco Castelijn
We kennen allemaal de beelden van de deeltjesversneller in Genève, de 27 kilometer lange ondergrondse tunnel waar men deeltjes laat botsen. Remco Castelijn (Radboud Universiteit Nijmegen) doet er onderzoek en probeert te ontrafelen hoe tijd en ruimte onvoorstelbare waardes aannemen.

Linda Drijvers
Probeer eens een gesprek te voeren, zonder je handen te gebruiken: dat valt nog niet mee. Linda Drijvers (Radboud Universiteit Nijmegen) doet onderzoek naar de functie van handgebaren in taal.

Special guest: Hans Tervoort
Elke avond zit er een special guest in de zaal en dit keer is dat niemand minder dan Bossche cabaretier Hans Tervoort! Hij krijgt een belangrijke rol in de jury. Wat deze rol precies is? Dat zie je op donderdag 23 maart!

TP Academy
Bij TP Academy is het toneel het domein van bevlogen wetenschappers, kunstenaars, topsporters, trendwatchers en ga zo maar door. Tijdens hun theatercolleges vertellen zij op gepassioneerde wijze over hun vak en visie. Uiteraard mag het publiek er ook wat van vinden. Wedden dat je geïnspireerd de zaal verlaat? Bekijk hier het overzicht met alle voorstellingen van TP Academy.