21 oktober 2018
Afstudeervoorstelling Fox Populi - Artez Toneelschool (21 juni 2018)

Afstudeervoorstelling Fox Populi - Artez Toneelschool (21 juni 2018)

Lokatie: Schouwburg Arnhem te Arnhem
Titel: Afstudeervoorstelling Fox Populi - Artez Toneelschool
Link: www.schouwburg-arnhem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 21 juni om 20:30u
Overige Informatie:
Afstudeervoorstelling Fox Populi - Artez ToneelschoolFOX POPULI is een energieke hip-hop vertelling gebaseerd op een van de oudste Nederlandse dierenverhalen. Godlasterend, dwars en sampelend zet het afstudeerjaar van Artez zijn tanden in deze eerste Nederlandse satire. In oudnederlands rijm is het misschien wel de eerste hip-hop tekst in onze taal.
In tijden van volksverlakkers en schurken die met alles wegkomen voeren we een vos ten tonele die kinderen by the pussy grijpt, mensen besteelt, liegt en rooft. Hij is iedereen te slim af, want “ik ben zo slim als de domheid van anderen mij toelaat”. Niemand is veilig voor deze zelfingenomen oer-leugenaar. De Vos gebruikt zijn taal en rijmkunde om iedereen klem te zetten en in de val te lokken.
Van Den Vos Reynaerde klaagde in de middeleeuwen de hypocrisie van het volk aan. In FOX POPULI kijken we of je het kan opnemen voor een oerschurk. Want hoe slecht ben je als je gebruikmaakt van de zwakte van anderen? We gaan terug naar de oerbron van de Nederlandse taal om een exploderend hip-hop concert te geven. Kunnen we de verleiding van de Vos weerstaan?
We laten de oud Nederlandse christelijke cultuur clashen op de moderne tijd.
FOX NEWS meets linkse grachtengordelkliek.
Hip-hop meets verzentoneel.
Dieren neuken met mensen.
Wit knalt op zwart.
Een voorstelling voor iedereen die durft naar zijn innerlijke dier te luisteren.
DIE HELE DING is een jong hip-hop theatercollectief. Ze maakten Lil’ Arial Black voor de parade in seizoen ‘15/’16. Een hip-hop vertelling gebaseerd op het oude sprookje De Kleine Zeemeermin. Nu maken ze hun tweede voorstelling FOX POPULI.