18 juni 2018
One Flew Over The Cuckoo’s Nest – Nhtv (23 maart 2017)

One Flew Over The Cuckoo’s Nest – Nhtv (23 maart 2017)

Lokatie: Podium Bloos te Breda
Titel: One Flew Over The Cuckoo’s Nest – Nhtv
Link: www.podiumbloos.nl
Categorie: theater
Prijs: € 13,50
Datum: donderdag 23 maart om 19:45u
Overige Informatie:
One Flew Over The Cuckoo’s Nest – NhtvNa het succes van ‘The Breakfast Club’ speelt NHTV theater op 23 en 24 maart aanstaande haar 4e internationale productie. De voorstelling, gespeeld en geregisseerd door studenten, zal te zien zijn in Podium Bloos te Breda. Het legendarische verhaal van Randal McMurpy brengt deze hilarische doch emotionele productie tot leven.
Het verhaal speelt zich af in de Amerikaanse stad Origen, waar Randal McMurphy in een gekkenhuis terecht komt. Nurse Ratched, de baas van het gesticht, houdt McMurphy – die haar probeert te bespelen – scherp in de gaten.
‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest’ is in 1975 verfilmd wat Jack Nicolsons zijn eerste Oscar opleverde. Het verhaal laat zien hoe het er in een Amerikaans gekkenhuis aan toe gaat en hoe één man het verschil kan maken in een tiranisch regime.
‘One Flew over the Cuckoo’s Nest’
Omdat hij een zware werkstraf op een gevangenis boerderij niet ziet zitten, doet Randle McMurphy- een voor seks met een minderjarige veroordeelde anticonformist- zich voor als een krankzinnige, waardoor hij wordt toevertrouwd aan de zorg van de Big Nurse in een psychiatrische instelling. In no-time wordt de Ierse gokker zich bewust van het harde regime die hoofdverpleegster Ratched voert: onder de andere patiënten heerst er onrust en hun zelfvertrouwen heeft plaats gemaakt voor eeuwige twijfel en een leegte aan mannelijkheid. Met gokpartijen en zijn onbeteugelbare rebelse zelf, zet hij de boel op stelten. Hij is de man de vlag zwaait en waarvan de andere patiënten hem als bevrijder adoreren. Met hem als kapitein kraken de patiënten haar ijzeren discipline, maar wat als grap begon, wordt al snel een zaak van bittere ernst. Met zijn kortzichtige perspectief vergeet hij dat de mannen waarmee hij omringd is, labiel zijn. Door de ogen van Chief Bromden krijgt de kijker een ongenuanceerde inzicht in de realiteit en de impact van McMurphys éénmanscampagne.