17 oktober 2018
Het Verhaal Van De Strijdende Mens – Evert Jan Ouw (15 november 2017)

Het Verhaal Van De Strijdende Mens – Evert Jan Ouw (15 november 2017)

Lokatie: Theater Figi te Zeist
Titel: Het Verhaal Van De Strijdende Mens – Evert Jan Ouw
Link: www.figi.nl
Categorie: theater
Prijs: € 29,50
Datum: woensdag 15 november om 19:30u
Overige Informatie:
Het Verhaal Van De Strijdende Mens – Evert Jan OuwMet de landbouw verscheen de stad en met de stad verscheen de ideologie die uitlegde waarom de één de baas is en de ander niet.
De rest is geschiedenis... In één avond vertelt cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel u het verhaal van de strijdende mens die van 5000 jaar beschaving een eindeloze competitie wist te maken. Een testosteronverslag wordt het zeker, maar competitie kan ook verrassend uitpakken, zo laat dezelfde geschiedenis zien.
Het verhaal van de mens
De theatercolleges van Evert Jan Ouweneel in Theater Figi zijn inmiddels een begrip in Nederland.
Al heel wat jaren weet deze cultuurfilosoof (te) grote onderwerpen als de wereldgeschiedenis, wereldreligies en wereldtrends in één avond helder samen te vatten. Dit keer pakt hij het anders aan en richt hij zich op het verhaal van de mens. Nog steeds vormen de grote onderwerpen het decor van zijn verhaal, maar nu stelt hij de vraag: wat doet het leven met ons, en wat doen wij met het leven?
Laat u in zes avonden bijpraten over veelkleurig mens-zijn in een almaar veranderende wereld. Over de strijdende mens die van de geschiedenis een eindeloze competitie maakt. Over de blozende mens die zowel gelijk als ongelijk wil zijn aan de rest.
Over de spirituele mens die naar méér blijft verlangen dan de aarde te bieden heeft, en over de westerse mens die met een uniek erfgoed de macht greep, maar inmiddels in woelige wateren verkeert. Halverwege de serie maakt de filosoof een overmoedig uitstapje en waagt hij zich aan het verhaal van de kwetsbare God, ontleend aan het invloedrijkste boek van onze beschaving: de bijbel. De laatste avond is gewijd aan de ‘laatste’ mens die zich inmiddels aandient: de geëmancipeerde mens die in een wereld vol planetaire kwesties is terechtgekomen, en met wat biotechnologie net zo lang kan knutselen aan zichzelf totdat de mens iets anders is geworden...