27 mei 2018
Helleborusdagen In De Noordoostpolder (24 maart 2017)

Helleborusdagen In De Noordoostpolder (24 maart 2017)

Lokatie: Espel te Espel
Titel: Helleborusdagen In De Noordoostpolder
Link: www.destekkentuin.nl
Categorie: wandelen
Prijs: € 0
Datum: 24 maart tot 25 maart van 10:00u tot 17:00u
Overige Informatie:
Helleborusdagen In De NoordoostpolderVanaf begin maart kan men elke vrijdag en zaterdag de vele bloeiende Helleborussen in De Stekkentuin te Espel en in De Goldhoorn Gardens te Bant zien: twee voorjaars-poldertuinen. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart worden er Speciale Open Dagen gehouden met honderden kleurrijke Helleborussen.

In De Stekkentuin kan men de honderden verschillende Helleborusplanten in allerlei kleurschakeringen bewonderen. Talrijke bijzondere soorten en variëteiten van deze opvallende voorjaarsbloeiers zijn hier in de borders te vinden: zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig.
Op het erf kunnen liefhebbers rondwandelen tussen de vele zelf gekweekte bloeiende zaailingen.
Naast de honderden Helleborussen in de volle grond, staan er ook diverse variëteiten in pot.

De Goldhoorn Gardens in Bant is tijdens deze dagen ook open: hier kan men vele tientallen Helleborussen en voorjaarsbollen in de borders bekijken. De eigenaresse, tevens tuinontwerpster, wil belangstellenden graag laten kennismaken met haar ontwerpbureau en workshops. Een en ander wordt verduidelijkt door een presentatie: een goed tuinontwerp is nl. de basis voor het plezier van uw tuin.
Belangstellenden kunnen tevens een kijkje nemen in de gezellige lifestyle winkel: hier wordt de nieuwe voorjaarskleding collectie getoond. Natuurlijk zijn er ook allerlei decoratieve woon- en tuinaccessoires te vinden.

Tijdens de Helleborusdagen: gratis entree en de koffie staat klaar

Open van 10.00 -17.00 uur.
Planten verkrijgbaar.
Na deze Speciale Open Vrij- en Zaterdagen zijn beide tuinen vanaf april (met entree) tot oktober elke vrijdag en zaterdag open..
Alle andere dagen op afspraak: voor groepen of individueel.
De eerste weken worden vooral de Helleborussen steeds mooier en de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker.
Meer info: www.destekkentuin.nl