23 november 2017
Amsterdam Burlesque Award - Boylesque (16 november 2017)

Amsterdam Burlesque Award - Boylesque (16 november 2017)

Lokatie: Tobacco Theater te Amsterdam
Titel: Amsterdam Burlesque Award - Boylesque
Link: www.amsterdamburlesqueaward.com
Categorie: cabaret
Prijs: € 29
Datum: 16 november tot 17 november van 20:00u tot 01:00u
Overige Informatie:
Amsterdam Burlesque Award - BoylesqueAmsterdamse Burlesque Award nestelt zich tussen Dance Event en Fashion Week
Van 16 tot en met 18 november is Amsterdam voor de vierde keer de gastvrouw van de Amsterdam Burlesque Award, een driedaags evenement in het Tobacco Theater (Nes 75-87) waar de geraffineerde kunst van de verleiding en prikkeling op hoog internationaal niveau centraal staat.
Van Mata Hari via Dita von Teese tot aan topmodellen
Denk aan varieté-theater van voor de oorlog, denk Chicago-cabaret, de charleston, de ‘roaring twenties’, Berlijns interbellum-theater, de Parijse Moulin Rouge, Betty Page, Dita von Teese, ‘classy’ striptease in het nachtleven van de hogere ‘society’ in de grote steden van de vorige eeuw. Denk anno nu aan de mythische Mata Hari die 100 jaar geleden op tragische wijze overleed. Alle uitingen van verleiding komen samen in een Award Show voor boylesque-, neo-burlesque- en classic burlesque-performers uit de gehele wereld die hun mix van zang, dans, muziek, mode, humor en kleinkunst graag met u willen delen. Na New York, Londen, Berlijn en Parijs is Amsterdam het toneel van onschuldige pikanterietjes voor volwassen hipsters die prat gaan op stijl uit lang vervlogen tijden en de spanning van het echte nachtleven willen ervaren.
Burlesque-geschiedenis
Organisatrice, model en Burlesque-artiest Xarah von den Vielenregen (geboren in Berlijn) vond en vindt dat Amsterdam waar alles kan en mag het perfecte decor is voor een Award Show van internationale allure. ,,Nederland en Amsterdam hebben een lange geschiedenis als het gaat om striptease, ouderwets cabaret en varieté-theater. Net zo lang als in Berlijn, Londen of Parijs. Burleske in de klassieke zin is een uit Italië afkomstig kluchtig gedicht of blijspel dat door het grote verschil tussen onderwerp en stijl karikaturaal overkomt. Burlesque in Amerika refereert aan variétéachtige shows in nachtclubs. In zulke shows traden komieken op die seksueel getinte grappen vertelden, wat in de meer “respectabele” vaudevilleshows niet gebeurde. Komische acts werden afgewisseld met striptease. Burlesque kende zijn hoogtepunt in de jaren 1860 tot en met 1940, al houden heel wat artiesten in grote steden op alle continenten deze vorm van amusement levend. ‘’